Яка ситуація в Києві сьогодні? / Фото REUTERS

У Києві та області зберігається загроза ракетних ударів РФ, про що неодноразово попереджала влада.

УНІАН у режимі онлайн розповідає, що відбувається сьогодні, 22 квітня 2022 року, у Києві та області:

21:46 США поки не планує відновлювати роботу посольства в Київі.

Відео дня

20:52 Важлива інформація! Задля безпеки громадян і упередження можливих провокацій у ніч на Великдень, тобто із суботи 23 квітня на неділю 24 квітня, комендантська година в Києві та області діятиме з 23:00 (суботи) до 5:00 ранку (неділі). Богослужіння в храмах вночі відбуватимуться в онлайн-трансляції. Дотримуйтеся правил комендантської години! Святкуйте безпечно!

20:04 В Ірпені окупанти на очах у 17-річної дівчини ґвалтували її маму та молодшу сестру. Обидві померли від травм. Дівчина 4 дні жила з трупами у будинку, а після звільнення міста змогла доїхати до бабусі.

19:45 Вертольоти, патрулі, ресторани: Арестович розкрив плани росіян на Київ.

19:05 На дорозі Р-69 Київ-Чернігів зводять другу тимчасову переправу. Біля зруйнованого мосту на дорозі Р-69 Київ-Чернігів шляховики зводять уже другу тимчасову переправу – після того, як на попередній локації роботу було завершено, повідомляє "Укравтодор".

18:13 Комунальники продовжують дбати про стан вулиць Києва. Працівники ШЕУ міста Києва у всіх районах міста проводять ручне та механізоване прибирання транспортних артерій, тротуарів, зупинкових комплексів та очищення зливоприймачів. Також фахівці готують дороги до поточного ремонту дорожнього покриття та планових ямкових ремонтів. На деяких вулицях Києва вже залатали ями, забрали вибоїни та інші проблеми покриття.

17:23 У київському метро щодня ночують близько 400 людей. Про це повідомила заступник начальника метрополітену Наталія Макогон.

16:40 Місія спостерігачів ООН зафіксувала навмисні вбивства 50 цивільних осіб у Бучі, що прирівнюються до військових злочинів. Про це йдеться у заяві Управління ООН з прав людини щодо війни в Україні. Злочини у Бучі – не єдині. До моніторингової групи ООН надійшли повідомлення про ще більш ніж 300 вбивств цивільних осіб в Україні.

15:46 У Голосіївському районі відновлює роботу пункт вакцинації від Covid-19. Зробити щеплення можна буде з 25 квітня.

15:04 Дві 250-кілограмові авіабомби, які знайшли на місці падіння збитого російського СУ-25 неполадок села Вишеград, що на Київщині, готують до підриву, — сапери 112-ї Бригади тероборони Києва.

13:20 Нардепа від ОПЗЖ та одного з президентів ФК "Динамо" Григорія Суркіса, який залишив країну на початку війни, було затримано на пункті пропуску Краковець, коли він намагався знову виїхати з України. Суркіс хотів вивезти 13 годинників через "зелений коридор", - УП.

12:54 Wizzair почав продавати квитки до Києва на липень.

12:18 У Броварах підняли ціни на маршрутки без узгодження з владою. З 21 квітня вартість проїзду на міському автотранспорті Броварів коштує 11 грн — тобто на три гривні дорожче за попередню. Також дорожче почало доїхати до станції метро "Лісова": тепер за квиток потрібно заплатити 25 грн. "На запчастини ціна зросла на 40%, паливо – на 70%. Та й за такої ціни бензин та газ зараз у дефіциті, – каже керівник одного із підприємств-перевізників Василь. — Я їжджу з каністрами, щоб купити пальне, тому що ввечері його вже може й не бути, і автобуси просто не зможуть виїхати на маршрут".

12:16 2 831 вибухонебезпечний предмет знешкодили піроезєхніки на Київщині, — глава ОВА Олександр Павлюк. А всього за весь час — 20 765.

11:57 Станом на 22 квітня у всіх деокупованих населених пунктах Київщини населення має доступ до питної води. Але ситуація в кожному населеному пункті різна. Наразі тривають роботи з підключення окремих будинків до водопостачання. Окрім цього: смт Бородянка – Чорнобильський масив смт Бородянки повністю забезпечено централізованим водопостачанням і водовідведенням, а це майже 30% усіх споживачів. Запущено в роботу котельню на альтернативних видах палива, яка забезпечує теплом геріатричний пансіонат, лікарня також забезпечена водопостачанням. смт Димер – для 40% споживачів селища відновлено надання послуг з централізованого водопостачання. смт Іванків – повністю відновлено надання послуг з централізованого водопостачання та водовідведення усім споживачам селища. Згідно бактеріологічного аналізу, питна вода відповідає нормативам.

11:27 Друзі! Світове співтовариство має негайно посилити тиск на РФ та режим Путіна, щоб врятувати заблокованих у Маріуполі мирних мешканців та українських захисників. На цьому, зокрема, наголосив у своєму відеозверненні до партнерів України мій брат Володимир.

Він підкреслив, що  світ має розуміти: Маріуполь - це злочин Росії ще масштабніший, ніж Буча, Ірпінь, Гостомель та Бородянка.

11:04 Кіберполіція затримала подружжя, яке продало неіснуючі бронежилети, каски більш ніж на 120 тисяч грн. Зловмисники обдурили 15 українців. ▪️Київські правоохоронці викрили подружжя, яке продавало неіснуючу військову амуніцію. 

10:56 Такий вигляд зараз Ірпінь. Місто, яке поступово повертається до життя після окупації. Нагадаємо, орки мародерили у цьому місті та знищували його. Колись красиве і тихе передмістя Києва відчуло, що означає "російський світ". Але ми все відбудуємо і вже невдовзі знову почуємо дитячий сміх в Ірпені!

10:00 Марія Фоменцова показує, як укутувала собаку під час обстрілів 📍 Горенка.

9:55 Всього з початку повномасштабної війни українські військові відправили на той світ 21 тисячу 200 орків.

9:51 Так виглядає одна зі шкіл на Київщині після візиту рашистів Під час окупації села Кропивня на Київщині орки облаштували на території місцевої школи військовий штаб. Один із написів "Російські не здаються". Звичайно, ні. Вони просто здихають в Україні пачками.

9:28 На Оболоні проспект Героїв Сталінграда носитиме назву Володимира Івасюка Дискусія завдовжки п'ять років вийшла на фінішну пряму. Про це написала у соцмережі депутат Київради Ірина Нікорак.

9:19 Майже кожен куточок у Бучі зараз – місце злочину – Human Rights Watch. Рашисти скоїли "чорний список очевидних військових злочинів під час окупації Бучі", йдеться у новому звіті HRW. Дивлячись на кадри з Бучі, стає страшно, з якою звіриною ми є сусідами.

03:00 У поліції Київської області розповіли подробиці про масові поховання вбитих російськими окупантами 11 українців у Бородянці та Гавронщині.

"Розстрілювали жінок та дітей", – йдеться у повідомленні.

На Бучанщині знайшли тіла трьох жінок, двох підлітків та шести чоловіків, у Бородянці в одному місці виявили тіла двох товаришів 35-ти років та дівчинку 15 років, а в іншому – шести осіб – чотирьох чоловіків та двох жінок. Одному із них загарбники переїхали голову.

00:30 У мережі повідомили про вибухи на Київщині, але інформація не підтвердилася.

У місцевих пабліках писали про локальний конфлікт зі стріляниною у Софіївській Борщагівці.

Нагадаємо, Росія вранці 24 лютого почала повномасштабне вторгнення в Україну. Спочатку ворог скидав бомби на військові об'єкти, а потім атакував і мирні міста, в тому числі - Київ, Харків, Маріуполь і Чернігів.

Вас також можуть зацікавити новини: