Окупанти знищують Маріуполь

У Маріуполі Донецької області ситуація катастрофічна. Місто практично зруйноване російськими окупантами.

УНІАН у режимі онлайн розповідає, що відбувається в Маріуполі в неділю, 15 травня.

21:55 "Штурм продовжується вже на території заводу, але я вірю, до мене супротивник не дійде"  Боєць "Азова" Дмитро Козацький перебуває на "Азовсталі" у Маріуполі. Ось його розповідь про сьогоднішній російський обстріл запальними снарядами та боями на території комбінату.

Відео дня

20:47 Для порятунку захисників "Азовсталі" задіяні усі можливі міжнародні організації, практично усі лідери світу. Путін не дає згоди. Держава дуже багато робить для того, щоб звільнити захисників "Азовсталі". Але це військова операція. Ці речі не можна говорити публічно. Про це в ефірі телемарафону повідомила заступник Міністра оборони Ганна Маляр.

19:58 Сьогодні є міжнародний день сім'ї. Це Віталій та Алла Таран. Це подружжя з Красногорівки. Разом служили у "Азові". Обидва загинули на "Азовсталі". Маленька дитина залишилася сиротою. Коли обійматимете сьогодні близьких людей, згадайте про них та інші сім'ї військовослужбовців.

18:35 Маріупольський краєзнавчий музей 😔 За словами окупантів, директор музею "врятувала" частину експонатів. А саме роботи Івана Айвазовського та Архіпа Куїнджі, загальна вартість яких оцінюється в 1,5 мільйона доларів. Реліквії, директор музею Наталія Капустнікова, ховала будинки – на шафі у спальні. Тепер усі "рятовані" експонати перебувають у Донецьку.

17:46 Воду зливають із системи опалення: На "Азовсталі" поранені вмирають в умовах повної антисанітарії. У найважчих умовах на "Азовсталі" перебувають близько 600 поранених українських військових, повідомила омбудсмен Людмила Денісова. Вона зазначила, що в одному приміщенні є кілька десятків двоярусних ліжок, інші поранені лежать прямо на підлозі за умов повної антисанітарії. "Дуже багато хто помирає через те, що їм неможливо надати медичну допомогу. Медикаментів вже немає. Єди та води теж практично не залишилося. У шпиталі користуються водою, яку зливають із системи опалення", — зазначила Людмила Денисова.

16:25 "Save Mariupol, Save Azovstal" мітинг на підтримку маріупольських захисників пройшов у Сіднеї, Австралія.

15:53 Командир "Азова" Денис Прокопенко особисто керував евакуацією цивільних із "Азовсталі" у Маріуполі.

Дружини захисників розповіли, що росіяни не пускали на територію заводу нікого – ні представників влади, ні ООН, ні Червоний Хрест. Усією громадянською евакуацією займалися українські бійці.

15:40 Попри надскладні умови, прикордонники Маріупольського загону морської охорони разом з іншими захисниками Маріуполя продовжують тримати оборону на "Азовсталі" А в перервах наші Герої відволікаються грою в шахи та читанням книг. Слава мужнім захисникам Маріуполя!   #SaveMariupol #SaveAzovstal

15:38 Жителі Маріуполя масово гинуть не лише через обстріл, а й наслідки окупації, - Петро Андрющенко

Люди гинуть через нервові зриви, відсутність медичного сервісу, антисанітарію та знищений голодом імунітет.

15:31 Термітне бомбардування Авовсталі.

15:13 У Маріуполі загинув захисник міста Максим Слободянюк. Про це повідомила його дружина Тетяна. Максим став на захист міста з перших днів війни. Він 78 днів боровся без їжі та води. У кожному повідомленні писав дружині, що обов'язково повернеться до неї і до маленького сина. Ворожа авіабомба 12 травня впала на будівлю в "Азовсталі", де був Максим із товаришами по службі. "Я завжди була Одружена, про мене дбали і оберігали. В нас було все. Тепер маю сина. І сильний душевний біль ... Я не знаю як сказати своєму сину, що в нього більше немає його улюбленого тата ...", - написала дружина героя Тетяна. Світла пам'ять.

13:40 3-та міська лікарня (відео).

13:06 В Україну для розслідування воєнних злочинів Росії приїдуть 42 слідчі Міжнародного кримінального суду.

10:57 Захисники "Азовсталі" та їхні родичі подякували гурту "Kalush Orchestra" за заклик до порятунку військових.

10:02 Сьогодні, 15.05.2022, з 10.00 до 14.00 буде відкрито зелений коридор для громадян, які бажають виїхати із Запоріжжя на непідконтрольну територію в районі Каменську. Просимо стежити за безпековою ситуацією. У разі зміни ситуації у безпеці коридор буде закрито.

09:50 Ось реакція російських військових на нашу перемогу на Євробаченні 2022.

09:17 Російські не припиняють атаки на "Азовсталь". Б'ють із неба, з моря, атакують на землі. У підвалах заводу все ще знаходяться люди, безліч поранених вже кілька тижнів не можуть отримати допомогу.

07:06 Лідер українського гурту Kalush Orchestra Олег Псюк пояснив, чому він закликав світ врятувати людей на "Азовсталі" зі сцени Євробачення-2022. "Це велика біда нашої країни, понад тисячу людей оточили з усіх боків і вони не можуть ніяк вийти. Тому ми просимо країни долучитись, аби допомогти людям вийти", - сказав він.

07:02 На Манхеттені в центрі Нью-Йорка відбулася акція підтримки захисників Маріуполя, які продовжують боротьбу на Азовсталі. Сотні людей з українською символікою та гаслами зібралися на Таймс Сквер.

06:44 Російські окупанти масово завозять в Маріуполь хлор для використання в братських могилах. З його допомогою загарбники можуть спробувати приховати сліди військових злочинів у місті, повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

00:00 Учасники українського гурту Kalush Orchestra зі сцени Євробачення звернулись до глядачів конкурсу в усьому світі з закликом допомогти врятувати захисників "Азовсталі" і Маріуполя. 

Раніше радник мера Маріуполя повідомляв, що російські загарбники намагаються розшукати входи в підземні укріплення заводу "Азовсталь" в Маріуполі.

Вас також можуть зацікавити новини: