Миколаєву наразі не загрожує окупація, вважає полковник ЗСУ / фото УНІАН

Полковник, заступник командира 63-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України Вадим Чорний заявив, що російські окупанти наразі не мають сил, щоб взяти під контроль Миколаїв.

Харківській області також не загрожує окупація, розповів воїн в інтерв'ю головному редактору видання "Гордон" Олесі Бацман.

"…Ні, наразі Миколаїв їм не по зубах. Вони не змогли взяти його у лютому-березні, не змогли його захопити. Зараз вони його тим паче не захоплять. Харківську (область - Ред.) - так само", - сказав співбесідник.

Відео дня

Полковник ЗСУ додав, що супротивник з самого початку розпорошив свої сили, і у нього немає сил, щоб вести наступальні дії по всьому фронту.

Нагадаємо, російські війська рано вранці 24 лютого вдерлися в Україну. Кремль не оголошував війну Києву, а назвав свої дії "спецоперацією", спрямованою нібито на "денацифікацію" та "демілітаризацію" нашої держави.

Супротивники почали обстрілювати і цивільні, і військові об'єкти, зокрема у Миколаївській та Харківській областях, було багато жертв та постраждалих.

Українські воїни давали гідну відсіч супротивнику. 23 липня радник очільника Міністерства закордонних справ Вадим Денисенко говорив, що вороги зосередилися на відносно невеликих ділянках фронту.

Вас також можуть зацікавити новини: