Окупанти постійно атакують Миколаїв і область / фото REUTERS

Почалася нова доба протистояння захисників Миколаєва і області російським загарбникам. 

УНІАН у режимі онлайн розповідає, що відбувається в Миколаєві і області у вівторок, 10 травня:

21:43 За час військової агресії Росії проти України по медичних закладах Миколаєва та області були нанесені ракетні, авіаційні та артилерійські удари. Російським військам не вдалось зруйнувати медичну інфраструктуру Миколаївщини.

Відео дня

21:05 Протягом дня 10 травня піротехніки ДСНС у Миколаєві відпрацювали 43 звернення та вилучили 23 вибухонебезпечні предмети.

20:08 Війна змінила ціни на продукти в Україні: що подорожчало найбільше.

18:50 Під час обстрілу Миколаєва касетними снарядами 4 квітня Ніна Вавринюк накрила свою дев’ятирічну доньку Софію собою. Тоді родина ледь врятувалася, ховалися на землі під стінами будинку у житловому кварталі. Уламки одного зі снарядів влучили у голову Софійки. Станом на 10 травня дівчинка проходить лікування у Львові.

17:48 10 травня Миколаївська міська лікарня №1 отримала препарати для хворих на цукровий діабет та людей із серцево-судинною патологією. Ліки закупила німецька компанія Berlin-Chemie, привезли та передали місцеві волонтери. Про це розповіла директорка медзакладу Марія Грочова. За словами міського голови Олександра Сєнкевича, медикаменти розвантажили у лікарні №1. Частину з них залишать для пацієнтів лікарні, решту направлять до Центрів первинної медико-санітарної допомоги. Там жителі міста зможуть безкоштовно їх отримати у сімейних лікарів.

17:06 Упродовж доби 9 травня до служби 102 у Миколаєві надійшло 376 повідомлень. Усі виклики перевірені.

15:16 У пологових будинках Миколаєва та міській лікарні №5 з 2 по 9 травня народилося 12 малюків — 6 хлопчиків та 6 дівчаток.

13:53 У Миколаєві затримали зрадника, який "навів" рашистські ракети на підприємство оборони. На початку квітня затриманий передав проросійському блогеру інформацію з точними координатами розташування українських військовослужбовців та військової техніки на підприємстві. Згодом його обстріляли.

12:17 Миколаїв. 12:05, 10 травня.

11:58 Миколаїв отримав від німецької компанії Berlin-Chemie важливі препарати для хворих на цукровий діабет та серцево-судинну патологію. Медикаменти розвантажили у Міській лікарні №1. Частину з них залишимо для пацієнтів лікарні, решту розподілимо на Центри первинної медико-санітарної допомоги. Там мешканці міста зможуть безкоштовно отримати їх у сімейних лікарів.

11:17 ​​У Миколаївському районі області 9 травня обстріли з боку військових РФ спричинили три пожежі, є загиблі та поранена. Загалом за добу рятувальники області загасили шість пожеж, вилучили 64 вибухонебезпечні боєприпаси.

10:31 У Миколаївській області 9 травня обстріл з боку військових РФ викликав три пожежі, є загиблі. За добу рятувальники області загасили шість пожеж. Після обстрілу росіян сталися дві пожежі у селі Шевченкове Миколаївського району. На території приватного будинку загорівся гараж з автомобілем та господарська споруда. Рятувальники виявили тіло чоловіка 1942 року народження, який загинув від обстрілу. У селі Шевченкове горіло зерносховище елеватора. У селі Першотравневе від обстрілу спалахнула покрівля п'яти гаражів. Внаслідок обстрілу загинув чоловік та постраждала жінка, яка від госпіталізації відмовилася. Через необережне поводження з вогнем виникла одна пожежа, причини ще двох встановлюються: у місті Миколаєві та смт Єланець горіла будівля, яка не експлуатується та господарську споруду; біля села Балівне Миколаївського району рятувальники загасили спалах сухої трави на площі 500 квадратних метрів.

10:25 Минулої доби на Миколаївщині поранення отримали 15 людей - Ганна Замазєєва. Дітей серед постраждалих нема. Усіх постраждалих доставлено медичні установи. На сьогоднішній ранок, у миколаївських лікарнях перебувають 163 громадяни, які постраждали від атак окупантів Миколаївської області.

10:00 За інформацією від голови Миколаївської обласної ради Ганни Замазєєвої: "За 9 травня на Миколаївщині поранення отримали 15 людей. Станом на ранок 10 травня, в миколаївських лікарнях перебувають 163 людини, які постраждали від атак військ РФ на Миколаївщину".

9:25 В Николаевской области "Ураганы" испепелили оккупантов прямо на их позициях.

9:20 Вранці 10 травня російські війська обстріляли артилерією Зеленодольську громаду. У Зеленодольську через обстріл пошкоджені кілька будинків. Також поцілили по околицям Великої Костромки у Криворізькому районі. Один будинок частково пошкоджений. Загиблих та поранених немає.

06:00 Ніч у Миколаєві та області пройшла відносно тихо та спокійно

Вас також можуть зацікавити новини: