Яка ситуація в Миколаєві зараз? / фото REUTERS

У Миколаєві та області залишається напруженою ситуація, ворог регулярно атакує цей регіон.

Що відбувається в Миколаєві і області в п'ятницю, 29 квітня, - дізнавайтеся в онлайн-трансляції УНІАН.

21:35 З Житомира до Миколаїва доставили установку для очищення води.

Відео дня

21:21 Голова Миколаївської ОВ Віталій Кім розповів про те, як у Миколаєві намагаються вирішити проблему з відсутністю технічної води "У нас води немає, але ми її чинимо, думаємо, зараз Кабмін готовий нам допомогти. Ви розумієте, в чому річ, Миколаїв все життя брав воду з Дніпра і в нас у кранах була питна вода, в принципі. Питної води вистачає, у крані немає води, щоб були побутові умови. Ми розробили проект, в найближчому майбутньому його реалізуємо і тоді вода у людей з'явиться знову"

Головні новини Миколаєва за 29 квітня: хроніка війни у місті та області

20:48 Жителі Миколаївської області "стоять" у черзі на службу до ТРО та ЗСУ, - Кім Станом на 29 квітня, жителі Миколаївської області так само хочуть захищати Україну від російських загарбників, як і в перші дні повномасштабної війни. Про це розповів голова Миколаївської ОВДА Віталій Кім в ефірі телеканалу "FREEДОМ".

Головні новини Миколаєва за 29 квітня: хроніка війни у місті та області

20:08 Станом на 29 квітня у Миколаєві залишились 33 відсотки дітей від кількості, що були зареєстровані в амбулаторіях міста до 24 лютого. Решта виїхали з міста. Про це свідчать дані з медичних закладів.

19:21 Вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

▪️На Південнобузькому та Бессарабському напрямках противник наявним комплектом сил намагається вести бойові дії з метою покращення свого тактичного становища. Продовжує здійснювати перегрупування, нарощує систему вогневого ураження, удосконалює інженерне обладнання позицій.

▪В рамках нарощування системи матеріально-технічного забезпечення військ окупанти розгорнули збірні пункти пошкоджених машин та пункти ремонту та відновлення техніки.

▪️Захисники України тримають певні оборонні рубежі, знищують ворога, продовжують просуватися углиб захопленої окупантами території та звільняти населені пункти.

18:53 Від початку повномасштабної війни у Миколаєві збільшилась кількість безхатніх тварин. Група волонтерів з вайбер-спільноти "Миколаїв сьогодні" розвозять їжу людям, які мають своїх тварин та піклуються про тих, яких забрали з вулиці.

18:50 Миколаївці підтримують мешканців сусіднього Херсона, які змушені жити у російській окупації. Багатьох пригнічує той факт, що поки що місту неможливо допомогти так швидко, як би цього хотілося всім. "Дуже багато хто підтримує херсонців. Дивляться, як їм, і кажуть, що нам набагато краще. Ми живемо у вільній Україні, а вони там під окупацією росіян. Усі хочуть допомогти. Пригнічує те, що ти не можеш допомогти швидко — прямо зараз, якось вирішити цю проблему. Там десятки тисяч наших співгромадян, які змушені жити під дулом автоматів, виконувати їхні накази та вказівки", - сказав Віталій Кім.

Головні новини Миколаєва за 29 квітня: хроніка війни у місті та області

18:22 Дефіцит пального в Україні ліквідують протягом тижня, заявила міністерка економіки Юлія Свириденко. Цей дефіцит виник через ворожі обстріли паливної інфраструктури України. Зокрема, знищений Кременчуцький нафтопереробний завод та низка великих нафтобаз. "Оператори ринку вже мають законтрактовані обсяги на території Західної Європи. І зараз ми вирішуємо питання їх завезення на територію України", – написала Свириденко. Очікується незначне подорожчання нафтопродуктів через складні маршрути доставки та використання кількох видів транспорту.

18:10 У Миколаївській ОДА розповіли, як проходитиме вступна кампанія На цей раз навчальний рік закінчиться 1 липня, а для здобуття вищої освіти в Україні буде проведено не Зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО), як це було раніше, а Національний мультипредметний тест (НМТ). Про це повідомив заступник голови Миколаївської обласної військової адміністрації Олександр Трайтлі. – На проведення цього НМТ буде дано 90 хвилин. Усього буде 60 питань – 20 з кожного предмета. 15 із них будуть тестовими, де потрібно дати відповідь "так" чи "ні", та п'ять питань – логічними. Новинка в тому, що якщо раніше ЗНО діти здавали у паперовому вигляді, то зараз це буде виключно у комп'ютерному.

16:46 "Тато нас і далі захищає, просто довелося подарувати його тіло Богу, щоб тато міг стати Ангелом", - саме такі слова підібрала для маленької доньки дружина військового льотчика та Героя України з Вознесенського району Миколаївської області Геннадія Матуляка, чий тато загинув, захищаючи Україну. Сьогодні, 29 квітня, офіцер відзначав би своє 45-річчя.

Головні новини Миколаєва за 29 квітня: хроніка війни у місті та області

16:24 Голова Миколаївської ОВ Віталій Кім в ефірі розповів про військову обстановку в Миколаєві:

16:09 Оперативне командування "Південь": поточна інформація станом на 29 квітня На окупованих територіях Херсонщини і Миколаївщини російські війська намагаються просувати ідею невідворотності закріплення регіонів під владою РФ Готуючи чергову фейкову картинку для пропагандистського телебачення, російські військові намагаються загітувати ветеранів та дітей війни долучитися до святкування 9 травня. На Миколаївщині населені пункти, звідки військові РФ відступили, продовжують потерпати від їх же обстрілів.

15:54 Миколаївська обласна станція переливання крові повідомляє, що 30 квітня братиме кров ІІ, ІІІ та IV групи резус негативний (-) Прийом донорів відбувається з 08:00 Адреса: провулок Радіо, 2.

15:41 Поточна оперативна ситуація на півдні України У Миколаївській області населені пункти, звідки відступили решісти, продовжують страждати від їхнього обстрілу. Ворожі війська, побоюючись підходу наших підрозділів, стріляють по мирному населенню, у тому числі намагаючись вдарити по наших позиціях. Загроза ракетних ударів із моря залишається високою. Також можлива атака стратегічною авіацією.

15:26 "Шукаю роботу. Мені 9 років": історія оголошення юного переселенця з Миколаєва. Небайдужі відкрили збирання коштів для нього. Загалом було зібрано понад 20 тисяч гривень. Незабаром із волонтерами зв'язалася мама хлопчика і повідомила, що допомоги сім'ї не потребує. Хлопчик Сашко дуже серйозно сприйняв ситуацію з вимушеним переїздом і вирішив як справжній чоловік взяти на себе частину відповідальності і допомогти сім'ї фінансово.

Головні новини Миколаєва за 29 квітня: хроніка війни у місті та області

15:20 Вінниця передасть 420 000 літрів артезіанської води до Миколаєва. Всього відправлять 20 вантажівок гуманітарної допомоги.

15:16 Співробітники СБУ затримали трьох російських окупантів у Вознесенському районі. Рашисти ховалися у покинутих будинках поблизу райцентру. Крім того, СБУ виявила поблизу Миколаєва ворожу схованку з протитанковим озброєнням. Укриття облаштували учасники російської ДРГ, які планували вчинення диверсій у місті.

Головні новини Миколаєва за 29 квітня: хроніка війни у місті та області

13:40 У Миколаєві триває видача гуманітарної допомоги соціально незахищеним громадянам. Про це повідомляє міська рада. Допомогу можна отримати через органи соціального захисту міської ради. Для цього потрібно попередньо записатися або ж відвідати відповідний підрозділ.

Головні новини Миколаєва за 29 квітня: хроніка війни у місті та області

12:42 У Миколаєві 29 квітня на перехресті вулиць Чкалова/6-та Слобідська сталося сходження вагону трамвая. Повідомляє МКП "Миколаївелектротранс". Станом на 12:20 трамваї за маршрутом №6 тимчасово рухаються вулицею Кузнецька.

12:21 Повітряна тривога! Вся область! Все в укриття!

11:59 Війська Повітряного командування "Південь" отримали зенітний ракетний комплекс С-300 від країн-партнерів. Він значно посилив протиповітряну оборону в південному регіоні. Комплекс вже виконує бойові завдання.

Головні новини Миколаєва за 29 квітня: хроніка війни у місті та області

11:04 На Миколаївщині триває добровільна евакуація. Станом на 29 квітня з області евакуювали 20 086 людей.

10:42 У Миколаєві було чутно сильний вибух. За попередньою інформацією, це спрацювало ППО.

09:56 Оперативне командування "Південь": зведення за добу 28 квітня:

Російські війська продовжують ведення бойових дій на зайнятому рубежі на Херсонщині та Миколаївщині. Ані атакувати, ані просунутись РФ українські підрозділи не дозволили. Ефективним застосуванням ракетно-артилерійських ударів знищено 14 російських військових, броньована та автомобільна техніка, засоби артилерійсько-ракетного ураження. Миколаїв та Одеса опинилися під ракетними ударами. Війська РФ обстріляли одне з підприємств Миколаєва. Ракетним ударом зруйновано виробничі приміщення з виготовлення будівельних матеріалів. Потерпілих немає.

09:16 До міської лікарні №3 у Миколаєві прибув черговий гуманітарний вантаж: медичні препарати, перев'язувальні засоби, засоби гігієни, продукти, витратні матеріали та багато іншого. Допомога доїхала у цілісності та вчасно - адміністрація лікарні прийняла її на склад та одразу ж розподілила по структурним підрозділам. Весь вантаж буде використаний для надання медичної допомоги потерпілим мешканцям регіону.

Головні новини Миколаєва за 29 квітня: хроніка війни у місті та області

06:30: Ніч у регіоні пройшла спокійно. Офіційних повідомлень про повітряну тривогу або обстріли не надходило.

02:00: Після відбою повітряної тривоги о 21:06 та близько 23:30 у соцмережах почали з'являтися повідомлення про вибухи. Офіційного підтвердження обстрілів не було.

Вас також можуть зацікавити новини: