Яка ситуація в Миколаєві сьогодні? / фото REUTERS

Миколаїв та область вже не раз ставали цілями російських окупантів, які обстрілюють житлові будинки.

УНІАН у режимі онлайн розповідає, що відбувається в Миколаєві та області в понеділок, 25.04.2022:

21:48 Художниця з Миколаєва Вікторія Наумова присвятила серію робіт містам, що потерпають від збройної агресії Російської Федерації. У своїх роботах Вікторія зображає міста в образах жінок, які опинилися в умовах війни. Вікторія розповіла кореспондентам Суспільного про історію створення своїх робіт, про емоції, що відчувала, а також про людей та міста, яким присвячені роботи.

Відео дня

20:45 російські окупанти обстріляли Миколаївщину з РСЗВ "Смерч" Вранці 25 квітня російські війська вкотре обстріляли місто Миколаїв із ракетних систем залпового вогню типу "Смерч". Вогневу поразку було завдано по житловому масиву. Внаслідок обстрілу один чоловік поранений. Як повідомляє Комендатура сил оборони Миколаєва, крім того, зруйновано цех приватного підприємства харчової промисловості, пошкоджено продуктовий супермаркет, вибито вікна у багатьох квартирах.

20:24 У Миколаєві на трамваї розвозитимуть воду городянам Видача води проводитиметься за допомогою службово-ремонтного вагона.

19:33 Вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

▪️На Південнобузькому напрямку ворог зосереджує основні зусилля на напрямках Херсон – Миколаїв та Херсон – Кривий Ріг. Проводить перегрупування військ, закріплюється на місцевості, посилює угруповання ствольної та реактивної артилерії, здійснює накопичення боєприпасів та ПММ.

▪️На тимчасово захопленій території Херсонської області, у селищі міського типу Велика Олександрівка, окупанти оголосили місцевому населенню про необхідність терміном до 28 квітня залишити населений пункт. До жителів, які не виконали наказ, буде застосовано примусову евакуацію.

19:06 26 квітня працівники КП "Миколаївелектротранс" видаватимуть містянам воду для побутових потреб, повідомляють на підприємстві. Видача здійснюватиметься за допомогою службового-ремонтного вагону. Адреси: Потьомкінська/Декабристів (з 11:00 до повного розбору води, але не пізніше 13:00); 6-та Слобідська/Чкалова (з 15:00 до повного розбору води, але не пізніше 18:00).

17:12 Ранок у Миколаєві розпочався з "демілітаризованого" дитячого майданчика.

16:37 Вчера в Николаеве сотрудники Николаевской областной стражи задержали мужчину, который в состоянии алкогольного опьянения нарушал общественный порядок, приставал к людям и даже пропагандировал "русский мир" Бойцы задержали мужчину и вызвали полицию. В ходе проверки оказалось, что документов у него при себе не было, а в мобильном телефоне совсем отсутствуют контакты, сообщения и какие-либо признаки пользования.

16:24 Читачі масово повідомляють, що в районі одного з блокпостів на Миколаївщині чули стрілянину зі зброї Перевіряємо інформацію Передплатник з місця повідомляє, що це навчання, немає приводу для паніки надіслати новину.

16:03 Лозунги з містом-героєм Миколаєвом на рекламних бордах в Одесі Одеса з нами.

15:16 Криміналісти та вибухотехніки обласного главку поліції Миколаївської області зафіксували факти військових злочинів армії Росії в ще одному населеному пункті, що перебував під ворожою окупацією З початку повномасштабного вторгнення на території Миколаївської області вибухотехніки знешкодили понад 600 снарядів, мін, ракет, ручних гранат, вибухових елементів касетних боєприпасів.

13:25 Протягом минулого тижня, з 18 до 24 квітня, в пологових будинках міста та міській лікарні №5 народилися 17 малюків: сім хлопчиків та десять дівчаток. Повідомляє Миколаївська міська рада.

13:11 ЗСУ повернули під контроль 5 населених пунктів Миколаївщини, повідомляє ОК "Південь". Селища розташовані поблизу адміністративного кордону з Херсонською областю.

12:47 Миколаївська обласна дитяча лікарня отримала генератор для резервного автономного електроживлення у разі аварійного відключення електрики. Повідомляє Миколаївська ОВА. Як розповів заступник начальника ОВА Юрій Гранатуров, генератор може повністю забезпечувати потреби медичного закладу.

10:10 Вранці 25 квітня внаслідок обстрілу з боку російських військ виникла пожежа в селі Шевченкове Миколаївського району.

10:00 Миколаїв. 09:40, 25 квітня:

09:21 Карта повітряних тривог в Україні зараз:

06.33 Оголошено повітряну тривогу в Первомайському районі.

06.32 Було оголошено повітряну тривогу в Миколаївській області.

06.32 Оголосили повітряну тривогу в Миколаєві та Миколаївській територіальній громаді.

06.32 Оголошено повітряну тривогу у місті Вознесенськ та Вознесенській територіальній громаді.

01.36 В оперативному командуванні "Південь" повідомили, що в Миколаївській області українські військові забезпечили контроль над територіями в районі ще 5 населених пунктів поблизу адмінмежі з Херсонщиною.

Раніше повідомлялося, що ситуація в Херсонській і Миколаївській областях на півдні України залишається стабільно напруженою.

Вас також можуть зацікавити новини: