Фото REUTERS

Ситуація у Херсонській та Миколаївський областях на півдні України залишається стабільно напруженою.

Про це повідомляє оперативне командування "Південь".

"Противник продовжує вишукувати способи просунутися на захід від зайнятих оборонних рубежів. Нашими підрозділами відбито дві атаки противника при спробі просунутися до адмінкордону з Миколаївською областю. у ході боїв противник зазнав втрат та відступив", - йдеться у повідомленні.

Загальні втрати ворога: 51 окупант та 14 одиниць ворожої техніки.

За даними оперативного командування "Південь", загарбники залишилися без чергового танка Т-72 та без ще однієї реактивної системи залпового вогню. Крім того, ракетно-артилерійські підрозділи протягом дня вразили 15 цілей противника

Також наголошується, що запланований "зелений коридор" з окупованих сіл Херсонської області в Дніпропетровську область не спрацював: "Окупанти не дотримали домовленості, не припинили обстріли та затримали евакуаційну колону на блокпості. Машини були змушені повернутися і не змогли вивезти людей з окупованих сіл Херсонської області".

А в Одеській області нейтралізували центр проросійського громадського об'єднання, який мав на меті розхитування ситуації на півдні: "Зловмисники виготовили партію друкованих антиукраїнських матеріалів, намагалися їх поширювати і агітувати за організацію сепаратистських мітингів".

Раніше повідомлялося, що українські бійці з ОТГ "Схід" за добу знищили до 200 окупантів, п'ять танків і літак.

Вас також можуть зацікавити новини: