Росія посилила тиск в районі Роботиного / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські війська посили тиск в районі населеного пункту Роботине Запорізької області, повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) "Таврія" Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону. 

"Гарячим напрямком у нашій зоні відповідальності стає Оріхівський, там де ворог намагається зрізати Роботинський виступ. Якщо раніше там було взагалі 0 атак ворога, інколи від 1 до 5 штурмових дій, то протягом минулої доби тут зафіксовано 16 атак противника неподалік Вербового та Роботиного", – розповів Лиховій.

Речник також додав, що оперативна ситуація на всьому Таврійському напрямку залишається складною, але контрольованою. 

Відео дня

"Можна сказати, що ситуація стабілізується. Переважна кількість зіткнень за минулу добу (по всій лінії фронту, – УНІАН) припадає саме на операційну зону відповідальності ОСУВ "Таврія". За вчора противник тут провів 57 бойових зіткнень. Крім того, РФ вчинили майже 900 артобстрілів, 3 ракетні удари і 127 ударів дронами-камікадзе", – каже Лиховій.

За його словами, протягом минулої доби загальні втрати ворога склали 389 осіб, 54 одиниці техніки, з них зокрема і 2 танки, 10 БМП та 19 артсистем. Крім того, Сили оборони знищили три склади ворога. 

"Ворог завдав 24 авіаудари, їх кількість зменшується на тлі збиття російських літаків. Керовані авіабомби падають менше і підтримка російському сухопутному наступу з повітря надається менша", – зазначив речник ОСУВ "Таврія".

Ситуація на фронті залишається складною - що треба знати

Україна вступає у нову фазу війни, де головне – копати, вважають журналісти The Wall Street Journal. На їхню думку, підрозділи ЗСУ, призначені для виконання бойових завдань, змушені рити окопи в очікуванні масштабного наступу, до якого можуть вдатися окупанти цієї весни.

Натомість за інформацією Bild, ЗСУ відтіснили окупантів із села під Авдіївкою. Повідомляється, що українська армія повернула повний контроль над Тоненьким.

Вас також можуть зацікавити новини: