Ситуація на Лимано-Куп'янському напрямку змінилася / фото 28 ОМБр ім. Лицарів Зимового Походу

У Збройних силах України розповіли про спробу російських загарбників двічі пробити оборону на Лимано-Куп'янському напрямку.

Про це начальник прес-служби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш сказав в ефірі телемарафону. "На Лимано-Куп'янському напрямку зараз противник вже відновив свої штурмові дії. Зокрема, за минулу добу двічі намагався пробити нашу оборону. Безуспішно для ворога. Він там отримав добряче втрат та відійшов і відмовився від наступальних дій", - сказав Євлаш.

Водночас російські загарбники продовжують інтенсивно застосовувати авіацію - по позиціях українських захисників було завдано 16 авіаударів на цьому напрямку.

Відео дня

Також окупанти продовжують здійснювати інтенсивні обстріли позицій наших воїнів.

"Зокрема, 564 рази ворог обстріляв наших захисників з різного озброєння, як зі ствольних артилерійських систем, так і реактивних. Використовував танки, міномети, АГСи (автоматичні гранатомети - Ред.), протитанкові комплекси, у тому числі і стрілецька зброя. Відбулось три удари дронами по позиціях наших захисників", - повідомив Євлаш.

"Проте і ми не сиділи, склавши руки. Завдавали ударів по їхнім складам з боєприпасами та паливно-мастильними матеріалами. Знищили одну гармату "Мста-Б" та одну гармату Д-30, а також 82-мм міномет і 3 автівки. Працюють наші підрозділи РЕБ, переносних зенітно-ракетних комплексів. Ми знищуємо їх дрони, як спостережні, так і дрони-камікадзе. Нам вдалося знищити два БПЛА типу "Зала" та "Орлан" і ще знищили низку дронів-камікадзе типу FPV", - сказав Євлаш.

Важливі новини України про війну - зараз це варто знати

Як повідомляв УНІАН, на Лимано-Куп’янському напрямку понад 110 тисяч російських військовослужбовців, величезна кількість танків, БМП, артилерійських систем, але у ЗСУ міцна оборона.

Також повідомлялося, що супротивники стягують додаткові сили на поки ще окуповану частину Запорізької області. Повідомлялося, що там стало більше загарбників та їхньої техніки.

Вас також можуть зацікавити новини: