Росіяни мстять кримським татарам / фото t.me/chubarov_refat

Після вибухів на військовій авіабазі росіян у Новофедорівці в тимчасово окупованому Криму 9 серпня загарбники мстять кримським татарам, вриваються в будинки, затримують.

Про це повідомив в Telegram голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

"Після Новофедорівки: російські карателі мстять за свій страх кримським татарам. Сьогодні о 4 годині ранку карателі в масках увірвалися в будинки кримських татар - жителів Джанкоя і Джанкойського району", - написав він.

Чубаров повідомляє, що в селищі Вільне вони увірвалися в будинок журналіста, батька трьох неповнолітніх дітей Вілена Темерьянова. За його словами, після цього "російські карателі прийшли з обшуком в будинок його матері".

Чубаров також повідомив, що окупанти увірвалися в будинки: жителя села Ближньогородське Джанкойського району, батька 3-х малолітніх дітей Енвера Кроша, жителя міста Джанкоя Сеітяї Аббозова, жителя села Мирнівка Джанкойського району, батька 4-х малолітніх дітей Мурата Мустфаєва, жителя села Озерне Джанкойського району Едема Бекірова, жителя села Тимофіївка Джанкойського району Ріната Алієва.

"Станом на 9 ранку, після проведених обшуків карателі затримали і відвезли в невідомому напрямку Сеітяю Аббозова, Едема Бекірова, Енвера Кроша, Мурата Мустафаєва", - зазначив Чубаров.

Удар по аеродрому в Новофедорівці: що відомо 

Нагадаємо, 9 серпня, в тимчасово окупованому Криму прогриміла серія вибухів на російській військовій авіабазі "Саки" в Новофедорівці. Саме з цієї авіабази ворожі літаки летіли бомбити Запорізьку, Миколаївську та Херсонську області.

У Міноборони України прокоментували вибухи, зазначивши, що не можуть встановити причину загоряння, проте вкотре нагадали про правила пожежної безпеки та заборону куріння у невстановлених місцях.

У Міноборони Росії заявили, що вибухи сталися через те, що здетонували боєприпаси. Повідомлялося про постраждалих і одного загиблого.

Повідомлялося, що в результаті вибухів знищено щонайменше 9 літаків, аеродром виведений з ладу.

Вас також можуть зацікавити новини: