Кримський міст було пошкоджено унаслідок вибуху в жовтні 2022-го року / фото Maxar Technologies

Полковник запасу та військовий експерт Петро Недзельський назвав передумови для звільнення окупованого Криму. В інтерв'ю "Обозревателю" він сказав, що для повернення півострова до складу України потрібно знищити Кримський міст і Чорноморський флот.

А для цього, наголошує експерт, наша країна має отримати далекобійне озброєння. Він пояснив, що знищення Кримського мосту припинить усі логістичні зв'язки РФ з півостровом. Завдяки цій споруді до Криму потрапляє техніка та інші необхідні засоби путінським військовим.

Запорукою того, що Чорноморський флот буде знищено, офіцер називає надання Заходом Україні ракетних систем дальністю 300 км і більше.

Відео дня

"У нас є абсолютно усі перспективи для звільнення Криму. Потрібна лише зброя", – наголосив він.

Розмови про звільнення Криму

У 2014 році Росія силою анексувала український Крим. Провівши там фейковий референдум, Путін приєднав півострів до РФ. Через це низка країн запровадила санкції проти Російської Федерації.

Раніше американські чиновники у коментарі NBC News заявляли, що Україна має військовий потенціал, щоб повернути собі Крим, але деякі офіційні особи стурбовані тим, що це може підштовхнути Путіна до застосування ядерної зброї.

Своєю чергою, очільник розвідки Буданов запевняв, що Україна звільнить усі захоплені Росією території, а окупований Крим буде повернутий комбінованим шляхом - військовою силою та дипломатією.

Видання NYT повідомляло, що Сполучені Штати Америки можуть надати Україні озброєння, необхідне для повного звільнення окупованого Криму. 

Україна навряд чи зможе вибити російські війська з Криму у найближчому майбутньому. Про це заявили високопоставлені чиновники Міністерства оборони США на секретному брифінгу для оборонного комітету Палати представників американського парламенту. 

Вас також можуть зацікавити новини: