Окупанти не вийдуть з Бахмута живими, вони їстимуть щурів, - експерт

Сили оборони України досягли тактичного успіху, коли звільнили від окупантів села Кліщіївка та Андріївка за 8 кілометрів від Бахмута. Воїни наближаються до автотраси Т-0513. Але говорити про звільнення міста-фортеці рано.

Про це інтерв’ю OBOZREVATEL висловив військовий експерт, полковник запасу Петро Черник.

"Зроблено величезний крок уперед у частині потенційного оперативного оточення Бахмута. Росіяни будуть битися за нього на смерть. Чому? Бо він політичний. Путін сказав, що його взяли, він нагородив їхніх недогероїв за взяття Бахмута. Розуміючи, що росіяни вміють масово помирати "за родіну, за вєлічіє", в даному випадку за Путіна, вони будуть це робити. Вийти звідти вони не зможуть", - зазначив експерт.

Відео дня

На його переконання, найкращий сценарій, який може скластися найближчими тижнями – це оперативне оточення. Це коли дороги, зокрема й Т-0513, опиняються під вогневим контролем артилерії, особливо ближнього радіусу дії, мінометів, які працюють на відстані до 7 кілометрів.

Натомість експерт пояснив, що повне оточення – це коли на кожній стежці, на кожній дорозі поставлений блокпост. Але про повне оточення говорити не коректно, бо противник все це буде нищити. 

"Щодо самої битви за Бахмут, то я не впевнений, що цю битву треба робити. Нагадаю, як росіяни брали Бахмут – величезними "м’ясними" хвилями. Ми не можемо собі дозволити кидати на убій тисячі наших солдатів тільки тому, що Бахмут має бути взятий. Мудріше відрізати всю логістику ворога, щоб вони щурів їли. Я думаю, що так і буде", - сказав Черник.

Бахмутський напрямок

Цього місяця українські сили взяли під контроль села Кліщіївка та Андріївка поблизу Бахмута. Зараз на підступах до міста тривають важкі бої, окупанти намагаються повернути собі втрачені позиції.

Голова Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов розкрив плани України щодо деокупації Бахмута

Він, зокрема, розповів, що українські сили сконцентруються на перекриванні всіх шляхів постачання окупантів на цьому напрямку, оточать місто, і тільки потім увійдуть в нього.

Вас також можуть зацікавити новини: