Окупанти накривають вогнем Херсон / фото УНІАН

Російські окупанти знову "накривають" вогнем Херсон: вже відомо про вісьмох постраждалих.

Спочатку було відомо про трьох поранених та одного загиблого. Про це у Telegram повідомив близько 20:00 очільник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін. За півгодини до цього він інформував про початок обстрілу міста.

"Херсон – під масованим вогнем російської армії. Нині відомо про трьох постраждалих херсонців. Серед них 15-річна дівчина та її 52-річна родичка. "Швидка" доставила потерпілих до лікарні", - написав Прокудін.

Відео дня

Він додав, що інформація про наслідки ударів буде уточнюватись.

Як додав начальник Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко, після масованого обстрілу Херсона з боку російських окупаційних військ є пошкоджені багатоповерхові і приватні будинки у Центральному і Дніпровському районах міста. "Кількість поранених уточнюється", - підкреслив він. 

За кілька хвилин Мрочко додав: "Внаслідок недавнього обстрілу середмістя Херсона з боку російських окупаційних військ загинула 75-річна жінка. На момент ворожої атаки вона була у своїй квартирі".

Оновлено 21:43: Голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив, що кількість поранених внаслідок російських обстрілів Херсона зросла до восьми. 

"Ввечері ворог бив по житлових кварталах Центрального та Дніпровського районів міста. Пошкоджено будинки, автомобілі, АЗС та автомийку. У власній квартирі, травми несумісні з життям, отримала 75-річна жінка. Наймолодша поранена – 15-річна дитина. Вона потрапила під обстріл разом зі своєю родичкою, 52 років. Обох потерпілих шпиталізували", – написав він. 

Також до лікарні доправили ще чотирьох містян. Це дві жінки 39 та 63 років, а також чоловіки 63 та 46 років. Ще двом херсонцям 60 та 63 років медичну допомогу надали на місці.

Ситуація в Херсонській області

Окупанти цілодобо тероризують Херсонщину. 

Вдень у Білозерці на Херсонщині через ворожий удар загинули люди, є поранені, та знищено обʼєкт критичної інфраструктури, пошкоджено житлові будинки та продуктовий магазин. За інформацією Прокудіна, внаслідок удару Білозерка та навколишні села залишились без електропостачання.

Зранку стало відомо, що вночі росіяни скинули з БпЛА 13 осколкових боєприпасів по населених пунктах Золота Балка, Новоберислав, Антонівка. Також на тлі авіаційного затишшя минулої доби ворог активізував артилерію. Зокрема, зафіксовано 13 обстрілів населених пунктів Херсонщини та Миколаївщини. Гатили по Херсону, Антонівці та інших населених пунктах. Пошкоджено дві багатоповерхівки, кілька приватних будинків, будівлю школи, чотири маршрутних автобуси.

Вас також можуть зацікавити новини: