Хлопець загинув унаслідок поранення в серце / скріншот

Сьогодні в Україні згадують безневинних жертв -  дітей, які загинули внаслідок російської агресії. Історію однієї з таких дітей розповіли журналісти в сюжеті ТСН. Йдеться про Івана з Іванкова Київської області.

Іванків потрапив в окупацію у перший день повномасштабної війни, там навчався у 9 класі Іван. Фото хлопця та великий букет білих квітів стоїть на першій парті, де він сидів.

Іван загинув за 18 км від Іванкова, сьогодні тут про російську агресію нагадують хіба пошкоджені дахи та діряві паркани. 

"Це історія одного касетного обстрілу у селі Розважів у березні минулого року. Тоді під цей обстріл потрапили 12 людей, і лише двоє залишилися неушкодженими. 6 отримали важкі поранення, 4 загинули. З них двоє – це хлопчики", - йдеться в сюжеті.

У це село батьки перевезли Івана подалі від окупації і збиралися прориватися далі, але в останній момент син поніс сусідці продукти.

"Він (Іван, - УНІАН.) вийшов з будинку і крикнув: "Тато". Я був у будинку і це чітко чув. Уламок зі спини просто в серце, він одразу помер", - розповідає батько хлопчика.  

Іванова родина зараз в Туреччині -  мама досі лікується, їй сильно пошкодило обидві ноги, одну довелося ампутувати. 

Сина батько спочатку поховав просто у дворі, і лише коли окупантів вдалося вигнати, Івана перепоховали. "Довелося сина ховати двічі", - каже згорьований батько.

Зеленський про дітей-жертв війни в Україні

Володимир Зеленський у День вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії РФ проти України, наголосив, що російські загарбники вже вбили щонайменше 500 дітей в Україні. Він зазначив, що точну кількість постраждалих дітей неможливо встановити через бойові дії та російську окупацію. 

Президент додав, що ці діти могли стати відомими вченими, художниками, спортивними чемпіонами, творити історію України. 

Вас також можуть зацікавити новини: