ЗСУ посилюють протиповітряну оборону Києва / фото t.me/Pavliuk_KSV

У п'ятницю, 17 лютого, у Пентагоні заявили, що перша група українських військових завершила навчання на базі США в Німеччині.

Як пише CNN, йдеться про групу з 635 українців, які перебували на полігоні Графенвер. Згідно з заявою Пентагону, під час навчань США проводять власну загальновійськову підготовку та демонструють маневри. Зазначається, що український батальйон також тренувався на бойовій машині піхоти Bradley.

Наразі вже друга група з 710 українських військовослужбовців проходить п’ятитижневі курси. Їх навчатимуть маневрам, медичній та початковій підготовці. Крім цього, солдати тренуватимуться на бойовій машині піхоти Bradley і M109 Paladin, самохідній гаубиці, про відправку до України якої нещодавно оголосили США.

Відео дня

Додається, що наступного тижня ще 890 українських військовослужбовців розпочнуть навчання на бойових машинах Stryker.

Навчання українських військових

18 січня українські військові вже прибули до США, щоб пройти навчання на системах Patriot. Тоді ж стартували навчання в Німеччині.

За даними Військово-Повітряних сил Німеччини, навчання українських військовослужбовців роботі з ЗРК Patriot просувається швидкими темпами. 

12 лютого у ЗСУ показали кадри з навчання українських військових у Британії. У програму входить відпрацювання дій в наступі і обороні.

Вас також можуть зацікавити новини: