Масове поховання жителів Бучі, де сьогодні працювали експерти, нашвидкуруч організували під час окупації / фото t.me/V_Zelenskiy_official

У Бучі, що на Київщині, розпочалася ексгумація тіл людей, які загинули внаслідок звірств російських загарбників. Слідчі та криміналісти вже розкрили місця тимчасових поховань. Тепер експерти мають ідентифікувати тіла та встановити, як загинули люди.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

За допомогою лопат та автонавантажувача один за одним тіла вбитих мешканців Бучі діставали  із братської могили. Усі трупи ретельно оглядали криміналісти. Спеціалісти шукали документи, також вони намагалися встановити попередню причину смерті і фотографували для подальшої ідентифікації.

Тіла ховали у мішки, поруч  із ними ставиои номер. Інколи жахливу процедуру зупиняв болісний крик місцевих, які прийшли на ексгумацію у пошуках загиблих родичів.

"До останнього не вірив, хотів побачить. Як відкрили (мішок - УНІАН) одразу впізнав його. ВІн пішов до друзів… Його під руки взяли ці російські солдати, завели за трансформатор і там поклали, він не один там був. Стільки надивився, стільки трупів, стільки мертвих, скільки замучених... Вони ж нічого не зробили", - зі сльозами розповів чоловік, який упізнав серед тіл загиблих труп свого молодшого брата, зниклого 26 березня.

Масове поховання жителів Бучі, де сьогодні працювали експерти, нашвидкуруч організували під час окупації. Комунальники збирали тіла просто на вулицях, під обстрілами росіян. На території храму екскаватором вирили велику могилу, там поховали приблизно 70 тіл. 

"Дуже багато свідків та потерпілих, які вказують, що українських громадян вбивали просто так, тому що вони вийшли по хліб, або за ліками, або за те, що вони розмовляють українською мовою, або за те, що вони волонтери", - розповідає керівник бучанської прокуратури Руслан Кравченко.

За півдня криміналісти встигли дістати й оглянути 18 трупів. У 16 жертв були вогнепальні поранення. Через дощ роботу довелося призупиняти. Деякі тіла досі залишаються у землі.

Після звільнення Бучі вже декілька днів тривають роботи з прибирання наслідків "руського миру". Проте поряд з пошкодженими будинками все ще можна побачити розбиту техніку окупантів. 

Раніше УНІАН вже повідомляв, що у поліції розповіли про загиблих із масового поховання в Бучі. Люди не чинили жодного опору.

Вас також можуть зацікавити новини: