СБУ двічі успішно вразила головну гордість Путіна / фото з пабліка kerch_most_ru

Підриви Службою безпеки України Кримського мосту значно ускладнили всю логістику ворога, росіяни досі змушені перевозити боєприпаси і техніку поромами. Про це пише політолог, народний депутат 8-го скликання Олександр Черненко, аналізуючи документальний фільм "1+1 Україна" про спецоперації СБУ на Кримському мосту. 

Черненко акцентує, що боєприпаси зараз неможливо перевозити ані вантажівками, ані залізницею. "Підриви мосту стали ляпасами Путіну.  Які, до того ж, зламали всю логістику ворога. І це історія не про минуле, а про сьогоднішній день. Міст, як військовий логістичний об’єкт, фактично знищено Службою", - підкреслює екс-нардеп. 

"Головний акцент стрічки – на атаці морськими дронами "Sea baby", яка відбулася у липні 2023 року. "Морський Малюк" — це не просто військово-морський дрон, а багатоцільова платформа, яку сьогодні активно використовують для різних завдань. Маємо багато успішних прикладів її застосування, зокрема, проти кораблів Чорноморського флоту РФ", - вважає експерт. 

Відео дня

Політолог наголошує, що Росія, яка вважала себе господарем в регіоні, зараз не контролює ситуацію на морі і фактично вимушена була відвести значну частину кораблів Чорноморського флоту з окупованої частини України. "Це один з результатів тих перетворень, які провів Малюк, очоливши СБУ: унікальний приклад, коли українська зброя, розроблена і виготовлена в Україні, змінила ситуацію на болі бою", - резюмує Черненко. 

Нагадаємо, раніше голова СБУ Василь Малюк розповів у першій серії циклу документальних фільмів "СБУ. Спецоперації перемоги", що успішне використання морських дронів суттєво змінило не лише підхід до військово-морських операцій, а й філософію війни загалом. "Це не тільки мої слова. Це думка усіх наших західних партнерів, військових моряків, очільників спецслужб", — сказав Малюк.

Вас також можуть зацікавити новини: