Німеччина збиралася дати Україні ракети Taurus / фото wikimedia.org

Політолог і публіцист Андрій Піонтковський пояснив, чому Україні досі не передали далекобійні ракети і дав оптимістичний прогноз щодо вирішення цього питання.

"Німеччина збиралася дати Україні ракети Taurus. Заминка вона швидше вигідна - німці намагаються переконати американців разом передавати з ракетами ATACMS. Це та ж схема, яка була з танками: Байден з папірця зачитував, що танки ми не готові передавати і німці поставили умову, якщо ми передаємо, то тільки разом з вами. Мені здається, це буде позитивне рішення по ракетах і це дуже хороша зброя", - сказав він в ефірі.

Публіцист упевнений, що росіяни будуть знищувати українські міста до тих пір, поки вони не отримають те ж саме на своїй території.

"Удари по українських містах припиняться тільки, тоді коли почнуться такої ж ефективності удари по російських. Неможливо вести війну лише на одній території. Я думаю що, ця пара Taurus і ATACMS вона з'явиться ще в ході цього українського наступу", - додав Піонтковський.

Передача далекобійних ракет Україні

Якщо Україні нададуть далекобійні ракети Taurus і ЗРК ATACMS, то вона буде використовувати їх тільки в рамках своїх кордонів. Про це заявив Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

13 серпня канцлер Шольц повідомив, що Берлін не готовий до передачі Україні німецьких далекобійних крилатих ракет Taurus. Глава Міністерства фінансів Німеччини Крістіан Лінднер під час візиту до Києва заявив, що Україна має повне право отримати ракети Taurus від ФРН.

Вас також можуть зацікавити новини: