Окупанти продовжують примусову паспортизацію населення в Херсонській області / фото ua.depositphotos.com

Росіяни продовжують примусову паспортизацію українців на тимчасово окупованій території Херсонської області. Загарбники проводять рейди і залякують місцеве населення.

"Щоб прискорити цей процес (паспортизацію - УНІАН), загарбники проводять демонстративні рейдові заходи, які мають на меті залякати місцеве населення можливою депортацією і відчуженням майна", - йдеться в повідомленні Генштабу.

Відзначається, що в населені пункти приїжджають порожні автобуси в супроводі представників ФСБ, які під приводом недавнього указу російського диктатора про депортацію з тимчасово окупованих територій осіб без російського громадянства, ставлять людям радикальну умову: або відмова від українського паспорта на користь російського, або негайне виселення з конфіскацією майна.

Відео дня

Примусова паспортизація українців - останні новини

В Офісі президента зазначили, що примусова паспортизація вказує на абсолютне насильство загарбників над українцями. При цьому окупанти примушують брати російські паспорти погрозами та насильством.

Так, у Херсонській області загарбники погрожують припинити виплачувати пенсії, а на блокпостах у Токмаку - відмовляють у пропуску місцевим жителям без російського паспорта 

Крім того, 27 квітня президент РФ Володимир Путін узаконив депортацію жителів незаконно анексованих територій України, які відмовилися прийняти російське громадянство.

Вас також можуть зацікавити новини: