Російський "Ланцет" / фото wikipedia.org

Українські бійці на південному напрямку зуміли збити російських дрон-камікадзе "Ланцет" з автомата. Відео вдалого полювання на ворожий апарат опублікували в Повітряних силах ЗСУ.

"Влучна робота воїнів радіотехнічної бригади імені Богдана Хмельницького повітряного командування "Південь". Знищений російський ударний безпілотник "Ланцет"!"- йдеться в повідомленні.

На опублікованих кадрах видно, як українські бійці стріляють по безпілотнику з автоматів і пізніше з помпової рушниці. Хоча вразити дрон, що летить, з ручної вогнепальної зброї - завдання вельми нетривіальна, цього разу захисникам України посміхнулася удача, і дрон був знищений точним пострілом.

Що собою являє дрон-камікадзе "Ланцет"

"Ланцет" - російський безпілотник-камікадзе, що відноситься до розряду "баражуючих боєприпасів". Набув широкого застосування в ході повномасштабного вторгнення РФ в Україну через досить вдалу конструкцію і відсутність у росіян інших виразних альтернатив.

Найбільш просунуті версії безпілотника, як заявляється, можуть розвивати швидкість до 300 км/год і летіти на відстань до 40 км, але зазвичай їх застосовують на глибині до декількох кілометрів від переднього краю фронту для нанесення ударів по одиничним цілям – легкоброньованим машинам, САУ, артилерійським розрахунками і т. п. При максимальній злітній масі в 12 кг безпілотник може нести до 3 кг корисного навантаження.

Вас також можуть зацікавити новини: