В Україні триває війна / фото 148 окрема артилерійська бригада

Після Авдіївки російські війська можуть атакувати Покровськ, великий логістичний центр української армії в східній Донецькій області, заявила експерт Еліна Бекетова з Центру аналізу європейської політики у Вашингтоні, передає Newsweek.

"Спостерігачі за війною в Україні зважили, куди Москва може направити свої погляди наступного разу після того, як Київ заявив про виведення військ з ключового прифронтового міста Авдіївки після декількох місяців боїв", - йдеться в публікації.

Зазначається, що саме Покровськ може стати потенційною майбутньою метою Росії. Він розташований приблизно за 70 км на північний захід від окупованого РФ Донецька.

Відео дня

"Покровськ, населення якого до війни становило близько 60 000 чоловік, знаходиться на перетині декількох залізниць і автомобільних доріг, що робить його великим гравцем в українській логістиці", - пише Newsweek.

За словами Бекетової, інші цілі для сил Москви можуть включати міста Селідове або Часів Яр у Донецькій області:

"Ймовірно, що російські солдати будуть атакувати населені пункти, прилеглі до окупованого міста, для перевірки можливостей ЗСУ та подальшого просування. Потенційними цілями можуть бути Покровськ, Селідове або Часів Яр. Серйозна битва може відбутися у Часовому Яру, населеному пункті недалеко від Бахмута, побудованому на височині".

Куди будуть наступати росіяни після Авдіївки

Нагадаємо, заступник командира третьої окремої штурмової бригади (3 ОШБр) Максим Жорін, заявив, що основний напрямок для росіян на сьогодні після Авдіївки - Ласточкине.

"У ворога на Авдіївському напрямку достатньо сил і засобів для просування далі. І вони будуть це робити", - зазначив він.

Вас також можуть зацікавити новини: