У Києві стало більше жертв російського ракетного удару / фото УНІАН, Дмитро Ключко

Число жертв потужного ракетного удару по Києву, який росіяни вчили 29 грудня, вже становить понад 20 осіб.

Рятувальники знайшли під завалами ще одну жертву, повідомила Київська міська військова адміністрація у своєму Telegram-каналі у неділю, 31 грудня. "На цю хвилину, - 29 грудня рашисти вбили ракетами вже 22-х киян", - зазначили у відомстві. Згодом у ДСНС України повідомили, що загиблих вже 23. 

"...з-під завалів деблоковано 23 загиблих особи. Станом на 12:30 у Шевченківському районі Києва рятувальники деблокували з-під завалів 23 людини, які загинули під час ракетної атаки росіян 29 грудня. Вісім осіб врятовано. За інформацією Нацполіції, постраждало 35 осіб. Аварійно-рятувальні роботи тривають", - поділилися рятувальники.

Відео дня

У КМВА підтвердили відомості ДСНС щодо кількості жертв у столиці. "Ще одне тіло. Вже 23 вбитих киянина. Пошуково-рятувальна операція не зупиняється ні на мить", - відзвітувала столична влада о 12:52.

Раніше стало відомо, що були знайдені тіла ще двох осіб, і загальна кількість жертв перевищила 20 осіб. "...Загиблих від російських ракет в Києві вже 21. Рятувальники дістали з-під завалів ще два тіла. Страшна трагедія для нашого міста", - йшлося у повідомленні КМВА.

Вранці влада також повідомляла, що було знайдено ще двох загиблих, після цього загальна кількість жертв зросла до 19 осіб. "Ще двоє загиблих. Разом вже - 19! Рятувальники продовжують виявляти жертв російського ракетного удару", - зазначали у відомстві.

Масований ракетний удар Росії 29 грудня - які наслідки в Києві

Супротивники 29 грудня запустили по Україні десятки дронів-вбивць, а потім пустили у хід понад 100 ракет різних типів. Українська протиповітряна оборона активно протидіяла ворожим повітряним цілям, однак у низці міст, у тому числі в Києві, є "прильоти".

У столиці України, зокрема, було пошкоджено будівлю однієї зі станцій метро, а також складське приміщення в Шевченківському районі. Під завалами складського приміщення опинилися люди. 30 грудня місцева влада повідомляла, що з-під завалів дістали багато загиблих. 1 січня в Києві оголосили днем жалоби.

Вас також можуть зацікавити новини: