Де повітряна тривога / фото ua.depositphotos.com

Часті повітряні тривоги і щоденні спуски в бомбосховища стали жахливою частиною повсякденності. Багато українців пропускають оголошення про повітряну тривогу, бо не чують сирен. В такому випадку можна перевірити онлайн-карту тривог або встановити на телефон додаток, яке попередить про небезпеку.

Онлайн карта повітряних тривог України - популярні сервіси

  • єМапа - онлайн-карта повітряних тривог в Україні в реальному часі. Сайт оновлюється кожні 15 секунд і працює в режимі реального часу. Помаранчевим кольором виділені області, де зараз повітряна тривога. При натисканні на область висвічується інформація про час початку і відбою останньої тривоги.
  • alarmmap.online - онлайн-карта тривог від українських програмістів. Області, де оголошена тривога, виділяються червоним.
  • https://alerts.in.ua/ - карта в режимі реального часу, яка оновлюється кожні 15 хвилин. Можна вибрати дизайн карти. Області з повітряною тривогою виділені червоним (чим темніше колір - тим довше триває тривога). Жовтим кольором виділені райони із загрозою артилерійського обстрілу. Якщо карта не завантажується на телефоні, можна переключитися на спрощену версію в налаштуваннях (значок шестерінки на нижній панелі).

Повітряна тривога: додатки на телефон

Офіційний мобільний додаток "Повітряна тривога" розроблено за підтримки Міністерства цифрової інформації України. Встановити можна на смартфони Apple і на інші телефони. Додаток безкоштовний.

У додатку потрібно вибрати свою область. При оголошенні повітряної тривоги жителі обраної тривоги отримають сигнал на телефон, а потім їм прийде повідомлення про відбій. Для роботи програми потрібен Інтернет.

Відео дня

Де ще можна дізнатися про повітряні тривоги

Інформацію про початок і відбої повітряної тривоги публікують в різних групах в месенджерах Telegram і Viber. Офіційний канал про тривоги в Україні в Telegram - Повітряна тривога. У Viber є окремі канали про повітряні тривоги в кожному обласному центрі, які можна знайти в пошуку.

Вас також можуть зацікавити новини: