Примусова мобілізація не є чимось особливим у світовій історії, заявив Дикий / колаж УНІАН, фото УНІАН

Будь-яка подальша затримка із питаннями мобілізації в Україні веде до потенційної катастрофи. Таку думку висловив військовий аналітик, колишній командир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий, передає hromadske.ua.

За його словами, примусова мобілізація не є чимось особливим у світовій історії, адже жодну велику війну ніколи не вигравали лише силами добровольців.

"Якщо йдеться про затяжну тривалу війну, то добровольці її не вигравали ніколи і ніде. Ні в одній нації вони не складають більшості, це, скоріше, така меншість, що поступово "вимирає". І це нормально. Власне, завжди відбувався такий страшний "дарвінівський" відбір: є ті країни, які були здатні організувати масову мобілізацію, і не здатні на це. Останні просто стиралися сусідами з карти", - зазначив він.

Відео дня

Дикий додав, що насправді, великі мобілізації ніколи і ніде не були популярні, і примус, на який має піти держава, неминучий.

Мобілізація в Україні - актуальне

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубинець розповів, які правки можуть внести в законопроект про мобілізацію.

А Євген Дикий поділився думкою, чому не варто ухилятися від мобілізації, за його словами, "у разі окупації з'явиться значно гірший ризик - йти на війну, але вже за Росію".

Вас також можуть зацікавити новини: