Захисники України у Кринках мають трохи техніки, розповів ветеран / колаж УНІАН з фото 53 ОМБр ім. князя Володимира Мономаха та скріншоту

Українські воїни на плацдармі у селі Кринки Херсонської області (лівобережжя Дніпра) насправді мають трохи техніки.

Поки туди не перекидають важку гусеничну техніку, розповів ветеран війни України проти РФ, екс-командир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий "24 Каналу". "Насправді, трохи маємо (техніки у Кринках, - Ред.). Дуже-дуже мало і, власне, важку гусеничну поки не перекидаємо, але насправді ми там не тільки пішки ходимо, як це було пару місяців тому, - колісна вже їздить. Тобто обережне перекидання (техніки, - Ред.) відбувається, але так - поки дуже обмежене", - сказав співбесідник.

За його словами, для того, щоб українська сторона почала перекидати в Кринки техніку по-серйозному, необхідно, щоб наші бійці спершу вийшли до лінії Північнокримського каналу.

Відео дня

Продовжується російсько-українська війна - новини сьогодні варто знати

Раніше Євген Дикий розповідав, що українські сили не лише утримують плацдарм на лівобережжі, а й розширюють його. Екс-командир роти батальйону "Айдар" додав, що цей плацдарм для російських загарбників страшенно небезпечний.

Майор запасу Нацгвардії Олексій Гетьман говорив, що захисникам України на лівому березі Дніпра потрібно зробити плацдарм, який буде вздовж річки щонайменше 20 кілометрів, і 20 кілометрів вглиб від берегової лінії, і тоді воїни будуть рухатися на північний захід поки ще окупованого Росією Криму.

Вас також можуть зацікавити новини: