Росіянам, які не хочуть працювати у дві зміни на оборонних підприємствах, платять половину зарплати, з'ясував Роман Цимбалюк / фото REUTERS

У Росії через війну в Україні проходить прихована так звана "промислова мобілізація" - підприємства оборонного комплексу почали працювати цілодобово.

Співробітникам, які не хочуть працювати по дві зміни, просто видають половину зарплати, написав у Telegram журналіст Роман Цимбалюк.

"Керівництво РФ почало проводити приховані заходи так званої "промислової мобілізації" компаній і підприємств оборонного комплексу. Так, на підприємствах запроваджено цілодобовий графік роботи. Однак ті, хто працюють, можуть навіть і не мріяти про підвищення зарплати...", - зазначив автор.

Відео дня

Раніше в американському Інституті вивчення війни повідомляли, що російська влада намагається перезапустити чи розширити військову промисловість для того, щоб Росія могла тривалий час вести активні бойові дії в Україні, розпочаті 24 лютого.

Пізніше в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України поділилися, що в рамках "промислової мобілізації" в компанії "Ростех" з початку серпня запровадили заборону на відпустки для всього керівництва і значної частини робочого персоналу.

Вас також можуть зацікавити новини: