Кремль взяв під контроль оборонний сектор / фото ua.depositphotos.com

Російська Федерація намагається перезапустити чи розширити воєнну промисловість для підтримки тривалих бойових дій в Україні.

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Зазначається, що 12 серпня міністр оборони Росії Сергій Шойгу, ймовірно, відвідав завод "Уралвагонзавод".

Відео дня

Цьому передувало повідомлення про те, що "Уралвагонзавод" зіштовхнувся з фінансовими проблемами через запроваджені Заходом санкції та невиконання зобов'язань за державним контрактом.

"Це найбільший виробник танків у РФ, зокрема, танків Т-72. Візит Шойгу може свідчити, що Кремль намагається перезапустити чи розширити діяльність військово-промислового комплексу", – ідеться в повідомленні.

Наголошується, що військово-промислова комісія РФ під головуванням Путіна готується до початку вересня змінити програму держоборонзамовлення, збільшивши видатки на 600-700 млрд рублів – приблизно $10 млрд.

Зазначимо, Збройні сили України продовжують точними ударами знищувати російську техніку на окупованих територіях України. Нагадаємо, згідно зі останніми даними від Генштабу ЗСУ, з моменту повномасштабного вторгнення українські захисники знищили 975 артилерійських систем, 4108 бойових броньованих машин і 1849 танків.

Раніше у британській розвідці повідомляли, що на проблеми з виробництвом російської техніки вказує і недавнє рішення Білорусі випускати вітчизняний основний бойовий танк Т-72Б. Ймовірно, це альтернативне рішення стане заміною програми модернізації танка, замовленого у державної компанії "Уралвагонзавод" з РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: