РФ готує "технічну" і "людську" мобілізацію: що це означає / фото function.mil.ru

Війна, яку розв'язав президент Росії проти України, приносить великі проблеми і збитки самій РФ. В першу чергу це на собі кожен день відчувають прості росіяни. 

Днями Путін підписав новий указ про підготовку до мобілізації. Тільки в рамках цієї мобілізації відправляти на війну нікого не будуть. Завдання тут інші, йдеться в сюжеті проекту FreeДом.

Як зазначає військовий експерт Олег Жданов, у РФ не вистачає трудових ресурсів, техніки та комплектуючих для її ремонту. Тому в Росії вирішили підписати указ про технічну мобілізацію, що підприємства будуть зобов'язані виконувати держоборонзамовлення, набирати персонал для цього, організовувати цілодобову роботу для виконання державного замовлення.

Це стосується як державних, так і приватних підприємств. Вони повинні будуть ремонтувати техніку, яка надходить з місць зберігання і безпосередньо із зони бойових дій.

"РФ нарешті зрозуміла, що війна - це не прогулянка і що легкої війни в Україні не буде", — говорить експерт.

Жданов каже, коли на прийманні заводу стоїть ешелон з розбитою технікою, то тепер організовувати робочі місця, переводити на тризмінну роботу і викликати людей з відпустки, працювати у вихідні та святкові дні, знайти гроші на покупку комплектуючих і самих комплектуючих складно. Тобто це складно робити заднім числом.

Також днями в Держдумі РФ запропонували укладати контракт у ЗС РФ і Нацгвардії з випускниками шкіл, які по суті не мають досвіду військової служби. Таким чином Кремль зможе поповнити бойовий склад російської армії. 

Нагадаємо, російські війська рано вранці 24 лютого пішли на повномасштабне вторгнення в Україну. Пізніше ворог пішов у наступ на частини Луганської та Донецької областей.

Ворогам у Луганській області вдалося взяти під контроль низку населених пунктів, у тому числі Сєвєродонецьк і Лисичанськ.

Радник глави Офісу президента України Олексій Арестович говорив, що, за найскромнішими підрахунками, у боях за Лисичанськ окупанти втратили близько 7 тисяч осіб.

Вас також можуть зацікавити новини: