На думку Кірбі, Путін не готовий до переговорів і найближчим часом не варто на них розраховувати / Ілюстрація REUTERS

Після трьох місяців повномасштабного військового вторгнення Росії на територію незалежної України президент країни-агресора Володимир Путін поки не виявляє бажання вести мирні переговори з Києвом.

Про це заявив речник Пентагону Джон Кірбі на брифінгу.

Кірбі також зазначив, що Путін досі не досяг жодної стратегічної мети у війні з Україною.

Відео дня

"Він не забрав суверенітет України - навпаки, він показав українцям, наскільки важлива незалежність, і вони борються за неї щодня. Він не захопив столицю і не обезголовив уряд. Він не захопив жодного великого міста, крім Маріуполя", - пояснив Кірбі.

Разом з тим, на думку Кірбі, Путін не готовий до переговорів і найближчим часом не варто на них розраховувати.

"Путін може прямо тут і зараз зробити правильну річ: вивести війська і сісти за стіл переговорів із Зеленським і вести сумлінні переговори. Зараз не схоже, щоб була надія на такі переговори", - сказав Кірбі.

"Путін не виявив жодного інтересу до дипломатичного врегулювання. Він показав, що готовий продовжувати війну на Донбасі: продовжує нарощувати війська, стягувати техніку, наносити авіаудари на меншій території України", - додав спікер Пентагону.

Війна проти України:

24 лютого РФ вторглася в незалежну Україну.

27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні. Офіційних підтверджень вторгнення її армії на нашу територію поки немає.

26 травня Італія, Угорщина і Кіпр закликали ЄС чітко виступити за припинення вогню в Україні та мирні переговори з країною-агресором.

Раніше Італія запропонувала мирний план, який буде залучати організацію Об'єднаних Націй, ЄС та організацію з безпеки та співробітництва в Європі в якості посередників для первісної організації локального припинення вогню.

27 травня 2022 року Глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив про те, що підкреслив, що РФ не демонструє готовність до переговорів.

Вас також можуть зацікавити новини: