Петро Черник розповів, чим можна збити ракету "Циркон" / колаж УНІАН, скріншоти з відео

Російські ракети "Циркон", які ворог почав застосовувати під час атак по Україні, можна збити чималою кількістю засобів. Про це розповів військовий експерт Петро Черник.

"У наших союзників лише систем Patriot виготовлено понад 1000 установок. Якби тільки одна Саудівська Аравія наважилась поділитися хоча б третиною своїх установок, то це нам би дуже сильно допомогло. А таких ракет як MIM-23 Hawk виготовлено більше ніж 40 тисяч – це неймовірно багато", – заявив він в ефірі "24 каналу".

Він також розповів про інтегровану ракету Sidewinder класу "повітря – повітря", розробка якої почалася в середині 1950-х років. За словами Черника, таких ракет понад 200 тисяч, AIM-7 Sparrow – понад 70 тисяч, а AIM-120 AMRAAM – понад 20 тисяч одиниць.

Відео дня

"Тобто є і самі пускові установки, є і ракети, авіації також достатньо, просто нашим союзникам треба нарешті перейти психологічну межу. Ніякого технічного аспекту давно немає", – додав він. 

Що про атаки ракетами "Циркон" кажуть експерти

Військово-політичний аналітик Олександр Коваленко вважає, що Росія почала запускати по Україні ракети "Циркон", аби перевірити, чи здатна українська система ППО їх перехопити. Зокрема, ворог "тестує" західні системи Patriot і SAMP/T.

Водночас керівник лабораторії військових досліджень Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (КНДІСЕ) Андрій Кульчицький каже, що ракети "Циркон" летять "не туди, куди треба" та виконує не ту роботу, для якої пристосована. За його словами, бойова частина ракети містить не більше 40 кілограмів вибухівки.

Вас також можуть зацікавити новини: