Україна могла модернізувати ракети до радянських комплексів, які давно списали / фото facebook.com/Командування Повітряних Сил ЗСУ

Україна за умови доступу до необхідних технологій могла значно підвищити ефективність ракет комплексу С-200, упевнений військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

"С-200 - це старий радянський комплекс ППО, який замінили на ЗРК С-300. В Україні ці комплекси були зняті з озброєння 2013 року за сприяння злочинного режиму Віктора Януковича, який роками послаблював обороноздатність України. Але зняття з озброєння не означає утилізацію. Крім того, ракети до цих комплексів намагалися модернізувати і довести їхній ККД до доречного у сучасних умовах", - нагадав експерт.

За його словами, у 2023 році з'явилася інформація про те, що Україна адаптувала ці ракети для нанесення ударів по поверхні, збільшивши їхню дальність ураження.

Відео дня

"Це не дивно, оскільки сама по собі ракета може здаватися архаїчною, але в разі повної заміни внутрішньої начинки можливе не тільки поліпшення їй ТТХ, з урахуванням сучасних технологій, а й розширення функціоналу. Варто зазначити, що ще 2011 року було презентовано повну розкладку характеристик ракети С-200М Вега-M - модернізований варіант ракети 5В28 з осколково-фугасною бойовою частиною. Ці ракети мали можливість вражати повітряні об'єкти, що баражують, на відстанях до 255 км і висотах від 300 метрів до 40 км", - зазначив Коваленко.

С-200 - актуальне про використання ракет

Як писав УНІАН, 23 лютого українські бійці збили російський літак ДРЛО А-50 над Азовським морем.

Пізніше ЗМІ з посиланням на джерело повідомили, що збили літак за допомогою модернізованої ракети до радянського ЗРК С-200.

Вас також можуть зацікавити новини: