У Німеччині розпочалась восьма зустріч міністрів оборони у форматі «Рамштайн» / фото REUTERS

Міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін закликав учасників засідання "Рамштайн-8" не сповільнювати підтримку України. Як передає кореспондент УНІАН, про це Остін сказав на початку засідання Контактної групи з питань оборони України (так званий "Рамштайн-8"), яке проходить на авіабазі у Німеччині.

"Це вирішальний момент. Росія здійснює перегрупування, вербування і намагається переоснащуватися. Це не той момент, аби сповільнюватися. Настав час поглянути на проблему глибше. Український народ спостерігає за нами. Кремль спостерігає за нами. І історія спостерігає за нами. Тому ми не зупинимося. І ми не відступимо від нашої рішучості допомагати Україні самооборонятися від російської імперської агресії", - заявив Остін.

Рамштайн-8 - актуальне

Президент України Володимир Зеленський має позитивні очікування від наступного засідання Контактної групи з питань оборони України "Рамштайн".

Відео дня

19 січня голова Військового комітету Організації Північноатлантичного договору (НАТО) адмірал Роб Бауер припустив, що Російська Федерація розпочне новий наступ на Україну навесні.

Захід передає Україні наступальне озброєння

У четвер, 20 січня, США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на суму 2,5 мільярда доларів.

У пакет увійшли, зокрема, 59 БМП "Bradley" з 590 протитанковими ракетами TOW; 295.000 боєприпасів калібру 25 мм; 90 бронетранспортерів "Stryker" з 20 мінними катками; 53 бронетранспортери "MRAP" і 350 високомобільних багатоцільових колісних машин "HMMWV".

Крім того, раніше Франція пообіцяла передати Україні бронемашини, Париж також розглядає передачу бойових танків Leclerc.

На зустрічі у форматі "Рамштайн", яка пройде сьогодні, 20 січня, можуть вирішити питання поставок Україні танків Leopard. Відомо, що роту Leopard для України вже забронювала Польща.

Вас також можуть зацікавити новини: