Росія атакує Маріуполь / фото REUTERS

Міноборони Росії хоче контролювати виплати сім'ям загиблих в Україні, щоб приховати реальні масштаби втрат.

Про це йдеться у звіті розвідки Міноборони Великої Британії.

"МО РФ пропонує, щоб військові, а чи не цивільні чиновники контролювали виплати компенсацій сім'ям загиблих солдатів. Це може бути продиктовано бажанням приховати від населення реальні масштаби втрат", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Також у розвідці вважають, що РФ досягла дуже невеликих успіхів після того, як вирішила перемістити фокус удару на повну окупацію Донбасу.

"Без необхідного тилового та бойового забезпечення про відчутний прорив говорити не можна. Росія вирішила заблокувати, а не штурмувати завод "Азовсталь", що передбачає скованість багатьох підрозділів у Маріуполі, вони не можуть бути передислоковані. Оборона Україною Маріуполя також виснажила багато російських підрозділів та знизила їх боєздатність", - додали у відомстві. 

Раніше стало відомо, що від початку кривавої повномасштабної війни, розв'язаної Росією, понад 20 тисяч мешканців Маріуполя загинули. 

24 квітня, на маріупольський комбінат "Азовсталь", де перебувають цивільні та військові, окупанти скидали важкі авіабомби, обстріляли його з артилерії та концентрують сили й техніку для штурму.

Вас також можуть зацікавити новини: