Окупанти накопичили сили на Куп'янському напрямку / фото t.me/mod_russia

Наразі велика увага прикута до Запорізького напрямку, де ЗСУ пішли в контрнаступ, але аналітики стверджують, що Росія накопичила велику кількість своїх військових та техніки на Куп'янському напрямку.

У військового експерта Олександра Коваленка в ефірі 1+1 запитали, чи може Росія розіграти таку гру: спробувати піти в наступ на Куп'янському напрямку, щоб відтягнути наші сили з півдня.

"Так, я це навіть називаю імітацією великого наступу. Чому саме так? Фактично після того, як росіяни втекли з Харківської області, вони розмістилися по лінії Кремінна-Сватове-Троїцьке. Тобто по трасі, це головна логістична артерія, яка забезпечує цю групу військ. Перебуваючи там, окупанти планували до 24 лютого 2023 року розпочати великий наступ у напрямку Кремінна-Лиман, Сватівсько-Куп'янський напрямок і т.д., вийти фактично до лівого берега річки Оскіл", - пояснює експерт.

Та, продовжив він, попри всі плани, у загарбників нічого не вийшло. Зараз у росіян на Луганщині, каже Коваленко, найбільш підготовлена група, найбільш насичена за кількістю техніки, особового складу.

"Але, з іншого боку, у них (окупантів, - УНІАН.) там приблизно 50 тисяч особового складу, у батальйонно-тактичних групах, це десь приблизно 62-63. У них 650 одиниць бойових броньованих машин, у той час, як така кількість військ повинна мати для повноцінного свого функціоналу в наступі понад 1800 ББМ. Повний некомплект!" - підсумовує військовий експерт.

Тобто загарбники можуть наступати, але не можуть такою комплектацією захопити велику територію, велике місто. 

Ситуація на Бахмутському напрямку сьогодні

Станом на понеділок, 10 липня, Сили оборони деокупували 24 квадратних кілометри на Бахмутському напрямку, повідомили у Генштабі ЗСУ.

Наразі захисники закріплюються на нових рубежах та гатять по позиціях росіян з артилерії.

Вас також можуть зацікавити новини: