Поки що новий широкомасштабний наступ РФ не розпочався, каже експерт / фото facebook.com_GeneralStaff.ua

Попри прогнози щодо того, що Росія розпочне одномоментний масштабний наступ, цього поки не сталося. Наразі він йде на п'яти напрямках українського фронту. Це напрямок на Куп'янськ, Лиман, бої в районі Бахмута, Авдіївки та на Вугледарському напрямку.

Про це в інтерв'ю "Обозревателю" заявив військовий експерт Владислав Селезньов. Росіяни залучили велику кількість сил й засобів, зокрема в районі Вугледара. Та вони зазнають величезних втрат, успіхів не мають.

Експерт каже, що це - лише перший етап масштабного наступу РФ, розвідка боєм. Тому говорити про те, що атака Росії захлинулася, наразі зарано. За словами Селезньова, наразі окупанти накопичують сили й засоби на півдні Запорізької області, на території Луганської області.

Відео дня

"Ситуація має тенденції до загострення. Говорити про те, що задум путінської армії повністю провалився, я поки не ризикну. До речі, щодо Бахмута, вважаю, протягом найближчих двох діб (він про це говорив 10 лютого, – УНІАН.) ми матимемо розуміння ситуації", - заявив Селезньов.

Він додав, що для ЗСУ дуже важливо утримати не самі позиції у Бахмуті, а дороги, що з'єднують Бахмут із великою землею, адже від цього залежить логістика українських гарнізонів там.

Розмови про наступ Росії

У Білому домі вважають, що Росія навесні планує піти в наступ на українські території. А в зимовий період вона взяла тактику на виснаження українців та поновлення власних сил. 

В українській розвідці заявляють, що у РФ немає ресурсів для розгортання нового масованого наступу на річницю повномасштабної війни. Та все ж спроби десь прорвати українську оборону будуть.

Видання Foreign Policy повідомило, що російські війська підігнали до наступу на Україну 1800 танків, 3950 бронемашин, 2700 артсистем, 810 РСЗВ, 400 винищувачів і 300 вертольотів.

Військовий експерт Олег Жданов переконаний, що Росія не зможе організувати такий самий наступ, як було 24.02.2023. 

Вас також можуть зацікавити новини: