Ракета Калибр / Міноборони Російської Федерації / Facebook

Російські загарбники збільшили своє корабельне угруповання у Чорному морі до 15 одиниць.

Про це повідомляється на сторінці Оперативного командування "Південь" у соціальній мережі Facebook. "На тлі активності ворожої авіації на південно-східному напрямку, збільшення корабельного угруповання в Чорному морі до 15 одиниць, серед яких аж 6 ракетоносіїв, 2 з яких - підводні, може свідчити про надзвичайно високу загрозу ракетного удару", - попередили вони.

Відзначається, що при максимальному спорядженні загальний залп може сягати 40 ракет "Калібр". Хоча спорядженими можуть бути не всі ракетоносії, українців закликають ставитися відповідально до сигналів повітряної тривоги.

Відео дня

Масовані обстріли України

Як відомо, Росія систематично масовано обстрілює Україну ракетами та дронами-камікадзе. Восени та взимку вони постійно били по енергетичній інфраструктурі, намагаючись залишити українців без світла та тепла.

9 березня вони вкотре атакували територію України, обстріл тривав понад шість годин. Згодом стало відомо, що Росія за добу випустила по країні 95 ракет різного базування.

У Міноборони РФ тоді назвали цю атаку "ударом відплати" за проникнення "української ДРГ" на територію Брянської області.

З того часу окупанти продовжують бити по Україні ракетами, а також запускати іранські дони-камікадзе.

Вас також можуть зацікавити новини: