Росіяни будують новий паркан на підходах до адмінбудівлі ЗАЕС / фото УНІАН, Анатолій Мудрик

Російські окупанти встановлюють додатковий паркан , щоб огородити під'їзди до ЗАЕС, фактично розширюючи закритий периметр навколо Запорізької атомної електростанції.

"Відтепер працівники Запорізької атомної станції не доїжджатимуть прямо до неї, як це було завжди, а частину шляху долатимуть пішки", - йдеться в повідомленні "Енергоатому".

Так, рейсові автобуси для персоналу ЗАЕС, які доставляють атомників на роботу, більше не курсуватимуть до фінального пункту маршруту: перепоною стане новий паркан, який загарбники облаштовують на підходах до адміністративної будівлі станції. Для цього вони вже почали рити землю.

Відео дня

"Тому маршрутні автобуси доїжджають лише до кільця, де працівників ЗАЕС висаджують, і далі вони мають просто йти. Таким чином рашисти фактично розширюють закритий периметр навколо станції, начебто готуючи її до оборони. А простіше кажучи: вони бояться так, що не зупиняються навіть перед незаконним будівництвом на території атомного об'єкта", - наголошується в повідомленні.

У компанії підкреслили, що ЗАЕС належить Україні, і "жодні паркани не завадять повернути станцію під контроль держави та законного оператора - "Енергоатома".

Захоплення Росією Запорізької АЕС

Як повідомляв УНІАН, 30 березня генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі після візиту на тимчасово окуповану Запорізьку атомну електростанцію повідомив, що її більше неможливо захистити.

7 квітня "Енергоатом" повідомив, що напередодні увечері окупанти в масках вдерлися до одного з приміщень тимчасово окупованої ЗАЕС та забрали чотирьох працівників служби фізичного захисту станції. Їх вивезли у невідомому напрямку.

Президент Володимир Зеленський наголосив, що чим довше триватиме російська окупація Запорізької атомної станції, то більшою буде загроза безпеці України, всієї Європи та світу.

Вас також можуть зацікавити новини: