Росіяни хочуть створити глибоко ешелоновану оборону / фото facebook.com_GeneralStaff.ua

Російські окупанти готуються до оборони на тимчасово окупованих територіях України. 

"Я думаю, що зараз Росія все-таки готується до оборонних операцій. Не до стратегічної оборони, оскільки Путін не затвердить такий план. Не знаю чи в Росії готується наказ про заходи підготовки до оборонних операцій, але те, що відбувається на Півдні, дуже схоже на підготовку Росії до оборони. Очевидно, що вони намагаються створити на тимчасово окупованих територіях Херсонщини та Запоріжжя глибоко ешелоновану оборону", - заявив військовий експерт Михайло Самусь в ефірі "Еспресо".

На його думку, РФ продовжить здійснювати приховані мобілізаційні заходи. Їм потрібно багато військових, оскільки лінія фронту велика.

Відео дня

"Росія буде намагатись нарощувати свої мобілізаційні резерви. Мобілізованих будуть готувати для того, щоб вони заповнювали ці плани щодо оборони. І для цього їм потрібна реально велика кількість мобілізованих, оскільки лінія фронту досить велика", - підсумував Самусь.

Війна в Україні - ситуація на фронті

Як раніше повідомляв УНІАН, загальні бойові втрати Росії в Україні станом на ранок 21 квітня орієнтовно становлять 185 тисяч 50 осіб особового складу. За добу українські бійці знищили ще 630 загарбників.

Російські окупанти ціною великих втрат продовжують вести наступальні дії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. На них протягом доби українські захисники відбили понад 60 атак ворог. Надважкі бої зараз ведуться за Бахмут.

Вас також можуть зацікавити новини: