ЗСУ досягають успіхів у Бахмуті / фото Мубариз Асланов, агентство Report.az і Баку.TV

Російська пропагандистська машина готує чергове ІПСО, на тлі успішних контратак Сил оборони України в районі Бахмута.

Про це заявив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко. "Завдання ІПСО - поширення великої кількості текстового (коментарі, статті, розповіді з місць подій) контенту, а так саме відео і аудіо про "колосальні" втрати ЗСУ", - розповів аналітик.

Він пояснив, що мета цієї пропагандистської акції полягає у створенні враження, що просування в районі Бахмута українцям дається "величезними" втратами і себе абсолютно не виправдовує. "Це повинно, з одного боку, мінімізувати негативний ефект від поразок в російському сегменті і деморалізувати український сегмент, в який так само інтегрують ІПСО", - деталізував експерт.

Відео дня

Аналітик вважає, що в ході проведення ІПСО буде використаний наявний у російських окупантів трофейний реквізит, починаючи від форми ЗСУ і закінчуючи технікою. "Переважно, для переконливості, буде використана трофейна західна техніка, Saxon, М113 і HMMWV", - акцентував Коваленко.

Він зазначив, що цю хвилю брехні підтримуватимуть як у російських ЗМІ, так і західні проросійські ретранслятори, такі як полковник МакГрегор, підполковник Деніел Девіс, кандидат у президенти США Кеннеді мл. "та інші мовники російської пропаганди".

Ситуація в Бахмуті

Бої в Бахмуті йдуть безперервно вже багато місяців. Окупанти кинули на захоплення міста значні сили, проте все це не дає їм результату. У свіжому звіті британська розвідка підтвердила відвоювання ВСУ не менше одного кілометра території біля Бахмута. Однак, за даними Інституту вивчення війни, окупанти продовжили наземні атаки в Бахмуті і його околицях на тлі локальних контратак з боку української сторони.

Вас також можуть зацікавити новини: