Російські кораблі перебувають у повній бойовій готовності в Чорному морі / фото Міноборони РФ

У корабельному угрупованні ворожого флоту Росії скоротилася кількість ракетних носіїв у Чорному морі.

Як повідомляє оперативне командування "Південь" у Facebook, на цей час в акваторії Чорного моря перебувають 3 надводних та 2 підводних носії ракет.

"Загальне спорядження – 32 крилаті ракети", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що, не маючи успіху у спекуляціях на темі всесвітнього голоду в обмін на послаблення світових санкції, окупанти під виглядом знищення скупчення військової техніки намагаються атакувати портову інфраструктуру – елеватори, сховища та склади. Тим часом ворожа пропаганда розганяє зраду про провокації із застосуванням отруйних речовин.

"Ворог лютує, бажаючи відновити свої позиції та знайти важелі впливу на світову спільноту, на мирне населення України та на незламних захисників її незалежності", – говориться у повідомленні.

"Загроза з моря залишається, прибережна смуга продовжує виконувати функції лінії оборони та зони небезпеки, враховуючи дрейфуючі міни та заходи протидесантної оборони", – додали у командуванні.

Українців закликали бути пильними та не нехтувати попередженнями про небезпеку: "Дотримуйтесь інформаційної гігієни та не сповіщайте ворога про наслідки влучання та наші сили оборони!".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, як росіяни вивели в море старий десантний корабель із Севастополя.

Вас також можуть зацікавити новини: