СБУ ідентифікувала усіх бойовиків, причетних до злочину / Фото facebook.com/SecurSerUkraine

Служба безпеки України встановила персональні дані всіх учасників терористичної групи, які 26 травня 2018 року здійснили артилерійський обстріл позицій операції Об’єднаних сил на Луганщині у районі Бахмутської траси.

Також встановлено причетність цієї терористичної групи до обстрілу підрозділів Збройних сил України в Новоайдарському і Слов’яносербському районах Луганської області, повідомив прес-центр СБУ.

Читайте такожОдного з ватажків терористів "ЛНР" знайшли мертвим - соцмережі

Відео дня

«Під час ворожої атаки загинули два співробітники Центру спеціальних операцій «А» СБУ – полковник Руслан Муляр і прапорщик Юрій Журавльов. Ще два спецпризначенці дістали поранення. За даними української контррозвідки, групу терористів так званого «3-го мотострілецького батальйону 4 ОМСБр народної міліції «ЛНР» очолював уродженець РФ на прізвисько «Шумер». У його підпорядкуванні перебували троє учасників незаконних збройних формувань. Для атаки на позиції операції Об’єднаних сил в районі Бахмутської траси бойовики застосували артилерійське озброєння», - йдеться в повідомленні.

Відкрили кримінальну справу, ватажку групи та його підлеглим повідомили про підозру у вчинені злочинів, передбачених ч. 3 ст. 258 (терористичний акт) та ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) Кримінального кодексу України.

Суд надав дозвіл на затримання фігурантів, їх оголошено в розшук.

Терористам загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Як повідомляв раніше УНІАН, жертвами конфлікту на Донбасі серед населення з початку року стали 44 людини.