Данілова заспокоїла нова українська зброя / facebook.com/danilov.oleksiy

Секретар РНБО Олексій Данілов разом з міністром оборони Олексієм Рєзніковим минулими вихідними відвідав компанію, яка розробляє зброю для протидії України російській агресії.

Про це він розповів у своєму Facebook і показав фото зброї.

За словами чиновника, українська зброя має бути гарно змащена і завжди напоготові.

Відео дня

"І хочу сказати, що ніщо так не тішить око і не заспокоює, як нові гвинтівки UAR-15, снайперські гвинтівки UAR-10, UAR-10M або UBR-008 вітчизняного виробництва. І, до речі, гвинтівка UAR-10 офіційно прийнята на озброєння Збройних сил України. А від так, щоб гвинтівок у нас у "час Х" вистачило для зустрічі всіх "зелених" та іншого штибу чоловічків, стимулювання приватної підприємницької ініціативи є одним з важливих пріоритетів реформи українського ОПК", - запевнив він.

facebook.com/danilov.oleksiy
facebook.com/danilov.oleksiy
facebook.com/danilov.oleksiy

Він нагадав, що чимало українців готові боротися з агресором зі зброєю в руках у разі прямого вторгнення, про що нещодавно повідомили соціологи за підсумками проведеного опитування. "А значить, цієї зброї має бути і буде достатньо!", - додав секретар РНБО.

Зазначимо, Данілов також прокоментував ймовірність запровадження в Україні воєнного стану через ескалацію на кордоні з Росією.

Ситуація на кордоні України та РФ

11 листопада Bloomberg опублікувало статтю, в якій говорилося про ризики повномасштабного нападу Росії на Україну. В агентстві зазначили, що в колах американських і європейських дипломатів серйозно схвильовані нинішнім переміщенням російських військ у бік кордону України.

У самій Москві це заперечують, називаючи осінню передислокацію військ "демонстрацією сили".

На початку листопада в західних ЗМІ почала з'являтися інформація з посиланням на дані супутникових знімків про активне переміщення російських військових до кордону з Україною. 

При цьому, в Міноборони України дану інформацію заперечували.

Це вже друга ймовірна хвиля загострення на російсько-українському кордоні з березня 2021 року. Однак, як пише Bloomberg, поки концентрація військ РФ відбувається переважно вночі, тоді як навесні в Кремлі відкрито погрожували наступом, чинячи політичний тиск на Україну, ЄС і США.