Зеленський підкреслив, що для нього головне - щоб закон про мобілізацію був справедливим / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський прокоментував відкликання Кабінетом міністрів України з Верховної Ради законопроекту про мобілізацію з метою доопрацювання.

Зокрема, у президента України на спільній пресконференції з прем'єр-міністром Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії Ріші Сунаком у Києві запитали про майбутнє відкликаного Кабінетом міністрів законопроекту про мобілізацію.

"Я знаю, що військові з депутатами працювали. Кінцевий варіант я не бачив. Для мене головне - щоб цей закон був справедливий. Коли я побачу усі деталі - зможу тоді сказати", - повідомив Зеленський.

Відео дня

Закон про мобілізацію - що відомо

У Верховній Раді України зареєстровано п'ять законопроектів, які стосуються мобілізації. Основний був внесений Кабміном 25 грудня, інші є альтернативними від народних депутатів.

Низка норм урядового законопроекту викликали дискусії в суспільстві, зокрема, щодо можливості вручення електронних повісток, вилучення  у підприємців автівок, можливості призову інвалідів третьої групи.

11 січня Кабмін відкликав скандальний законопроект про мобілізацію. Після доопрацювання його повторно винесуть на розгляд уряду.  Як зазначили в Офісі президента, цей закон буде прийнятий у будь-якому разі. 

Вас також можуть зацікавити новини: