РФ руйнує Харків / фото УНІАН, Андрій Марієнко

В останні дні Росія помітно зменшила оберти в обстрілах Харкова й області, про що заявляла місцева влада.

Слідкуйте за онлайн-трансляцією УНІАН про те, що відбувається в Харкові та області.

21:45 ЗСУ знищили літак СУ-34 ворога в Харківській області.

Відео дня

21:25 Шестеро людей отримали поранення внаслідок обстрілів Харкова та області протягом дня, повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

21:07 Наші воїни освоюють новітні ПТРК.

19:40 Битва за Донбас: окупанти ведуть наступальні дії, намагаючись покращити тактичне становище.

18:56 Генштаб: Українські військові звільнили населений пункт Дементіївка у Харківській області.

18:21 У Кегичівці знесли пам'ятник Максиму Горькому.

17:53 В Україні продовжили воєнний стан на 90 днів, починаючи з 24 травня.

17:23 Під час нічного обстрілу Харкова пошкоджені навчальний корпус, гуртожиток та житловий будинок, що перебувають на балансі університету ХАІ — поранених немає.

16:21 У селі Вільхівка у східному передмісті Харкова після російської окупації зруйновано 90% житла, найбільше постраждала вулиця Українська, розповідають місцеві жителі. Село звільнили близько місяця тому, але воно було заміноване і там працювали піротехніки.

15:12 Внаслідок нічного обстрілу Харкова, крім житла, пошкоджені будівля підрозділу ДСНС і пожежна техніка, повідомляє прокуратура.

13:50 Окупанти вночі відкрили вогонь по Київському району Харкова Внаслідок обстрілу пошкоджено адміністративну будівлю підрозділу ГУ ДСНС в Харківській області та багатоповерхівку поруч. Крім того, через пожежу повністю знищено декілька автомобілів для пожежогасіння. Постраждалих внаслідок обстрілу немає. Повідомила Харківська обласна прокуратура.

13:40 СБУ у Харківській області затримали колаборанта. Підозрюваний протягом кількох місяців поширював у соцмережах антиукраїнську пропаганду. У своїх посадах колаборант дискредитував ЗСУ та відкрито підтримував злочинні дії окупантів. Наразі тривають слідчі дії.

13:20 Сьогодні у світі відзначається Міжнародний день музеїв. На Харківщині їх 33.Ось так зараз виглядає один із них – музей Григорія Сковороди.

12:33 У Чугуєві пожежі, що спалахнули вчора ввечері, були викликані підпалами, а не обстрілами. Про це повідомила мер Чугуєва Галина Мінаєва. "Завдяки оперативній роботі співробітників нацполіції було встановлено особу палії, а сама вона затримана. Поліцейські з'ясовують, чи пов'язані дії цієї жінки з її психічним станом, чи з іншими причинами", - розповіла Галина Мінаєва. За даними ДСНС, пожежі у Чугуєві спалахнули 17 травня о 21.28. На бульварі Комарова спалахнули 6 гаражів на площі 350 кв.м. Загоряння вдалося загасити лише після опівночі.

12:03 Двоє працівників Куп'янського райвідділу поліції підозрюються у співпраці з російськими окупантами. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань. За даними слідства, під час тимчасової окупації міста Росією правоохоронці передали військовим РФ табельну зброю та патрони до неї.  Заступнику начальника відділу одного з підрозділів Куп'янського райвідділу поліції, а також оперуповноваженому повідомили про підозру за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (державна зрада). Розслідування продовжується.

11:35 Внаслідок влучення російського снаряда в Харкові вщент вигорів приватний будинок. Пожежа спалахнула в районі селища Жуковського близько півночі 18 травня. Вогонь охопив понад 100 кв. м, повідомили у Держслужбі з надзвичайних ситуацій регіону. Поранених немає, людей у хаті не було.

11:15 Харків цієї доби не зазнав обстрілів. Але в області було гаряче, – голова ОВА Олег Синєгубов. Протягом доби окупанти обстрілювали Печеніги та Циркуни. Поранені 73-річний та 42-річний чоловіки. Ворог інтенсивно обстріляв Мерефу. Пошкоджені понад 30 будинків, високовольтна лінія, автомобілі громадян. На Харківському напрямку противник намагається утримати займані позиції. Із артилерії обстрілює Руські Тишки, Черкаські Тишки та Питомник.

10:50 Окупанти б'ють по Чернігівській, Сумській та Харківській областях. Ворог продовжує обстріл позицій наших військ та об'єктів цивільної інфраструктури у прикордонних населених пунктах Чернігівської та Сумської областей. На Харківському напрямку російські війська зосередилися на утриманні позицій і недопущенні подальшого просування ЗСУ. Зберігається загроза ракетних та авіаційних ударів з території Білорусі.

10:28 Харків цієї доби не зазнав обстрілів - Синьогубов. Проте протягом доби російські окупанти обстрілювали Печеніги, Чугуївського району. Поранено 73-річного чоловіка, пошкодження легені. Також поранено 42-річного чоловіка в с.Циркуни. Вчора вранці окупанти інтенсивно обстріляли Мерефу, пошкоджено понад 30 будинків, високовольтну лінію, автомобілі громадян. Постраждалих нема. Ще раз закликаю громадян бути обачними. Окрема небезпека – міни та нерозірвані снаряди. Також закликаю утримуватися від відвідування будь-яких лісових та паркових зон, узбіччя доріг та місць, що знаходилися під обстрілами. На Харківському напрямку противник намагається утримати свої позиції. Агресор з артилерії обстрілює Циркуни, Російські Тишки, Черкаські Тишки та Розплідник.

9:50 Через мінну небезпеку харків’ян закликають обмежити пересування Саржиним яром та взагалі відмовитися від прогулянок лісопарком Ці райони від початку лютневого вторгнення орків неодноразово перебували під обстрілами російських військ: там залишається значна кількість нерозірваних снарядів та розтяжок, які були встановлені диверсійними групами окупантів, повідомили Суспільному в обласному Департаменті цивільного захисту. У Саржиному яру категорично забороняється сходити з пішохідних доріжок у траву. У лісопарку безпечно пересуватися виключно велодоріжкою. Вибухотехніки продовжують роботи із розмінування цих територій.

9:45 Рятувальники розбирають завали у 16-поверховому житловому будинку, який був пошкоджений внаслідок численних рішучих обстрілів та бомбардувань. Будинок знаходиться у житловому масиві на Великій Кільцевій Індустріального району Харкова. Рятувальники за допомогою спецінструменту розрізали рештки бетонних конструкцій на верхніх поверхах будівлі.

9:25 Інформація від Держслужби з надзвичайних ситуацій у Харківській області. 18 травня, 08:00 За добу з 17 по 18 травня рятувальники мали 34 оперативні виїзди, із яких 11 — на гасіння пожеж внаслідок російських обстрілів. Загоряння сталися в Чугуївському та Харківському районах. Горіли приватні будинки, гаражі, об’єкти інфраструктури. У Циркунівській громаді від потрапляння снаряду сталася пожежа на території двох приватних домоволодінь. Там горіли два будинки та надвірні забудови на загальній площі понад 200 кв. м. Підрозділи ДСНС із Харкова боролися з вогнем понад півтори години. На території Богодухівської громади внаслідок обстрілів загорілася хвойна підстилка в лісі. Вогонь перекинувся на сухостій, що межував з лісом. Загальна площа пожежі на момент прибуття рятувальників складала близько 10 га. На території Київського, Індустріального районів Харкова та в Дергачівській громаді розбирали завали зруйнованих будівель. Піротехніки знешкодили 16 російських боєприпасів.

9:02 Піхота ЗСУ вийшла на полювання на російський танк Т-80 у Харківській області. Гарні кадри, ефектні! Адже недаремно навіть закордонні ЗМІ пишуть про те, що від наших військових російська техніка "зносить дах".

06:20 Відбій тривоги!

05:56 Повітряна тривога в Харківській області!

05:31 Відбій тривоги!

05:03 Повітряна тривога в Харківській області!

02:41 У Харкові російські загарбницькі війська повністю знищили єдиний в Україні Національний центр генетичних ресурсів рослин, розповіли в Комітеті гуманітарної та інформаційної політики. Там зберігалися зразки більш ніж 160 тисяч сортів рослин з усього світу, які збирали десятиліттями.

01:30 Очевидці в соцмережах повідомляють про черговий обстріл Харкова та пожежу.

00:22 Відбій тривоги!

00:01 Повітряна тривога в Харківській області!

Раніше голова Харківської ОДА Олег Синєгубов заявив, що незважаючи на зниження інтенсивності обстрілів Харкова, бойові дії на території області тривають, і розслаблятися не варто.

Вас також можуть зацікавити новини: