"Азовсталь" в Маріуполі продовжують атакувати окупанти, повідомили в ОП / фото УНІАН

У Маріуполі Донецької області супротивник порушує як може наказ власного головнокомандувача - президента Росії Володимира Путіна - не штурмувати завод "Азовсталь".

У місті ворог продовжує атакувати район оборони українських сил - завод "Азовсталь", використовуючи артилерію, авіацію, веде вогонь з танків та намагається просуватися туди штурмовими групами, розповів радник очільника Офісу президента Олексій Арестович під час брифінгу.

"…порушує як може наказ власного головнокомандувача - президента Російської Федерації Володимира Путіна, що, скажемо так, делікатніше, зайвий раз показує, з ким ми воюємо - цензурні слова тут важко підібрати", - сказав він.

Відео дня

Нагадаємо, війська РФ рано вранці 24 лютого вдерлися в Україну. Ворог спершу бомбив військові об'єкти, а потім атакував і мирне населення, зокрема, завдавав удари по Донецькій області та заблокував Маріуполь.

Згодом стало відомо, що на заводі "Азовсталь" перебувають мирні жителі та українські військові. Супротивник використовував проти людей різні види озброєння.

21 квітня Володимир Путін зустрівся з очільником Міноборони Росії Сергієм Шойгу та оголосив про рішення скасувати штурм "Азовсталі".

У Головному управлінні розвідки Міноборони України попереджали, що вороги можуть застосувати проти захисників "Азовсталі" та мирних людей хімічну зброю.

За офіційними даними, в Маріуполі вже загинули понад 20 тисяч осіб.

Вас також можуть зацікавити новини: