У Маріуполі РФ може застосувати хімічну зброю / фото УНІАН

Проти мирних жителів Маріуполя і українських захисників на "Азовсталі" Росія планує здійснити бомбово-ракетні удари боєприпасами – носіями бойових отруйних речовин.

Про це повідомляє у Facebook Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"Росія не відмовилась від планів застосування хімічної зброї проти українських захисників та мирного населення на території заводу "Азовсталь". Проти людей, які там перебувають, може бути застосована хімічна зброя. Згідно з останніми даними, для того, щоб уникнути втрат серед своїх військовослужбовців, РФ може здійснити так зване "викурювання" українських захисників та мирного населення з приміщень підприємства", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що для цього російське керівництво планує здійснити бомбово-ракетні удари артилерійськими та авіаційними боєприпасами - носіями бойових отруйних речовин.

"Паралельно російськими підрозділами "військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту" застосовуватимуться аерозолі з хімічною зброєю", - додають в розвідці.

В ГУР пояснили, що слова Путіна в оприлюдненому ЗМІ відео фрагменті його розмови з Шойгу були вирвані із контексту.

"Фразу про "заняття облоги підступів до підприємства так, щоб і муха не пролетіла" слід сприймати саме в контексті – не дати можливості нікому живим вийти з катакомб. Зокрема, після застосування хімічної зброї", наголосили в українській розвідці.

Повідомляється, що додатковими підтвердженнями планів Кремля щодо застосування хімічної зброї є "робота на випередження" - поширення брехливої інформації щодо наявності в Україні хімічної та біологічної зброї, а також підбір та інспекція можливих місць для зберігання боєприпасів (балонів) з бойовими отруйними речовинами.

Як повідомляв УНІАН, в Маріуполі продовжуються запеклі бої з ворогом, меткомбінат "Азовсталь", в підвалах якого перебувають більше тисячі мирних жителів міста і майже півтисячі поранених українських військових, практично зруйнований та розбомблений.

Захисники сподіваються, що місто деблокують політичним або воєнним шляхом.

Раніше повідомлялося, що від початку кривавої повномасштабної війни, розв'язаної Росією, понад 20 тисяч мешканців Маріуполя загинули. 

24 квітня, на маріупольський комбінат "Азовсталь", де перебувають цивільні та військові, окупанти скидали важкі авіабомби, обстріляли його з артилерії та концентрують сили й техніку для штурму.

Вас також можуть зацікавити новини: