У Сімферополі загорілася військова частина / скріншот

Вдень у суботу, 9 вересня, у тимчасово окупованому Росією Сімферополі загорілася військова частина.

Місцеві пабліки публікують відео пожежі і повідомляють, що незадовго до цього у місті чули вибух. Є інформація, що горить російська військова частина на вул. Калініна.

"Спочатку дим йшов, а потім звуки стрілянини лунають", - пише паблік "Кримський вітер".

Оновлено 18:30. Повідомляється, що загоряння сталося у районі складів цистерн з паливом.

"Злили" нам документ з планом російської військової частини на вул. Калініна у Сімферополі. Пожежа або "бавовна" трапилися в районі складів, де цистерни з паливом зберігаються. Загалом, жителям довколишніх будинків рекомендуємо бути від цього місця подалі", - повідомляє паблік "Кримський вітер".

План військової частини / фото t.me/Crimeanwind

Також зазначається, що 9 вересня пожежа спалахнула і в Феодосії: "Нам повідомляють, що на горі Тепе-Оба у Феодосії, де пожежа, може росПВО стояти - аж надто огляд звідти хороший. Схрещуємо пальці".

Пожежа у Феодосії / фото t.me/Crimeanwind

У Криму загорілася військова частина - відео

Радник гауляйтера анексованого Криму Олег Крючков назвав пожежу у військовій частині у Сімферополі "звичайним побутовим спалахом".

Що потрібно ЗСУ для звільнення Криму - думка

Нагадаємо, генерал армії України, колишній керівник Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж розповів, що Україні потрібно для звільнення тимчасово окупованого Росією Криму.

Відповідаючи на питання, чи достатньо ЗСУ засобів для того, щоб діставати усі ворожі об'єкти на півострові, генерал зазначив, що Україна "вже досягла таких ресурсів", але її арсенал можуть значно посилити ракети Taurus і ATACMS.

За його словами, для подолання оборонних споруд РФ в Криму, ЗСУ потрібні далекобійні ракетні системи, гаубиці іноземного і нашого виробництва і проведення масивних атак безпілотниками, але вже важкими.

Вас також можуть зацікавити новини: