Екс-голова зовнішньої розвідки описав, що ЗСУ потрібно для звільнення Криму / фото Maxar Technologies

Генерал армії України, колишній керівник Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж назвав, що Україні потрібно для звільнення тимчасово окупованого Росією Криму.

Відповідаючи на питання, чи чи достатньо ЗСУ засобів, для того, щоб діставати всі об'єкти у Криму, генерал сказав:

"Ми вже досягли таких ресурсів. Це ракети, які дають нам партнери. Ми маємо право завдавати ударів по всій території Криму, по Керченському мосту, по всіх інших територіях. Тут обмежень немає... Тому удари і по Керченському мосту, і по чорноморському флоту, і по Севастопольській бухті - це конкретні законні цілі... І наші засоби. Наприклад, ті ж надводні безпілотники на 800 кілометрів, які вже показали, що ми дістаємо до Новоросійська. Відповідно, вони можуть підривати і мости, і завдавати удари по флоту, по берегових точках противника. І є безпілотники дальнього радіусу дії".

При цьому Маломуж зазначив, що арсенал ЗСУ можуть значно посилити ракети Taurus і ATACMS.

А, говорячи про те, яка зброя необхідна Україні для того, щоб подолати оборонні споруди Росії на півострові, експерт зазначив: "У першу чергу ми говоримо про далекобійні ракетні системи, і не тільки про ті, які б'ють на 300 кілометрів, але і про HIMARS і M270, також є гаубиці іноземного та нашого виробництва... І, звичайно, це обов'язково проведення масивних атак безпілотниками, але вже важкими...".

Атаки на Кримський міст 12 серпня - що повідомлялося

Як писав УНІАН, вдень 12 серпня на побудованому окупантами Кримському мосту близько 13:00 пролунали вибухи.

Через пару годин міст посторно атакували. На ньому перекривали рух, потім російська влада повідомила про величезні черги автомобілів.

Вас також можуть зацікавити новини: