На ЗАЕС немає проблем з охолодження реактора, стверджує Юрій Малашко / фото УНІАН

Ситуація на Запорізькій атомній електростанції станом на вівторок, 20 червня, не є критичною.

У ставку-охолоджувачі достатньо води для охолодження реактора, розповів очільник Запорізької обласної військової адміністрації Юрій Малашко в ефірі каналу "Ми-Україна". За його словами, ставок-охолоджувач наповнюють водою зі свердловин.

"Якщо говорити щодо ситуації на Запорізькій атомній електростанції, то вона некритична. У ставку-охолоджувачі вода є - 16,6 метра, це достатньо для того, щоб охолоджувати наш реактор. На жаль, вода впала, і зараз зі свердловин беруть воду і наповнюють ставок-охолоджувач…", - поділився чиновник.

Відео дня

Останні новини про ЗАЕС, які треба знати

Росіяни у ніч на 6 червня зруйнували дамбу Каховської гідроелектростанції, і після цього вода неконтрольовано витікала з Каховського водосховища та затоплювала десятки населених пунктів.

Варто зазначити, що на ЗАЕС воду, яка надходила з Каховського водосховища, використовували для охолодження реактора. Якщо у ставку-охолоджувачі не буде достатньої кількості води, на атомній електростанції може трапитися аварія.

Жителів міста-супутника ЗАЕС Енергодара перший заступник мера закликав бути готовими до того, що на об'єкті у будь-який момент ситуація може стати неконтрольованою.

Довідка УНІАН. Російські загарбники окупували Енергодар та Запорізьку атомну електростанцію ще на початку повномасштабного вторгнення. Вороги відкрито заявляли, що замінували ЗАЕС.

Вас також можуть зацікавити новини: