Генштаб уточнив, де доводилося стримувати армію РФ на фронті / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом доби російські окупанти здійснили десятки атак та вели безуспішні штурмові дії на кількох напрямках.

Як зазначається у повідомленні на сторінці Генерального штабу Збройних сил України у Facebook, протягом доби відбулося 38 бойових зіткнень, оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

На Куп’янському напрямку українські воїни відбили три атаки ворога в районі Іванівки Харківської області. Окупанти завдали авіаційних ударів біля Синьківки та Петропавлівки Харківської області, а артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів.

Відео дня

"На Лиманському напрямку Сили оборони відбили всі атаки ворога біля Надії Луганської області. Ворог завдав авіаційного удару в районі Серебрянського лісництва. У той же час, від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали близько 10 населених пунктів", - йдеться у повідомленні.

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили близько 10 атак противника в районах Богданівки, Хромового, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Ворог також завдав авіаційних ударів неподалік Кліщіївки та Нью-Йорка, а під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 15 населених пунктів.

"На Авдіївському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії за підтримки авіації в районах населених пунктів Керамік, Степове, Авдіївка, Тоненьке Донецької області. Тут Силами оборони відбито близько 10 атак ворога", - зазначили у Генштабі.

Також на цьому напрямку окупанти завдали авіаційного удару поблизу Орлівки, а артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 20 населених пунктів.

"На Мар’їнському напрямку противник вів безуспішні штурмові дії за підтримки авіації в районах Мар’їнки та Побєди Донецької області, де Силами оборони відбито понад 10 атак ворога", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під артилерійським та мінометним вогнем окупантів на цьому напрямку опинилося близько 10 населених пунктів.

Крім того, на Шахтарському напрямку загарбники завдали авіаційного удару в районі Старомайорського Донецької області. "Українські воїни відбили всі атаки ворога біля Новомихайлівки Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів", - повідомили у Генштабі.

На Запорізькому напрямку українські воїни відбили атаку противника південно-східніше Малої Токмачки Запорізької області. Ворог завдав авіаційних ударів в районах Новодарівки, Оріхова, Малої Токмачки та П’ятихаток Запорізької області, а артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 25 населених пунктів.

На Херсонському напрямку окупанти, зокрема завдали авіаційних ударів в районах населених пунктів Ольгівка, Львове, Тягинка, Микільське та Придніпровське Херсонської області.

Крім того, на Сіверському та Слобожанському напрямках артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали близько 10 населених пунктів.

Авіація ЗСУ завдала 7 нових ударів по окупантам

У своєму вечірньому звіті сьогодні, 23 жовтня, у Генштабі заявили, що протягом доби авіація Сил оборони України завдала сім ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки російських окупантів та ще три - по їхніх зенітно-ракетних комплексах.

Крім того, підрозділами ракетних військ було знищено вісім артилерійських засобів, станцію радіоелектронної боротьби, понтонно-мостову переправу ворога та уражено чотири райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Вас також можуть зацікавити новини: